- ۳ خرداد ۱۴۰۴
- 68 نظر
- دانلود آهنگ جدید
خبر تأسفبار : ستون فقرات تهران رسماً نابود شد
در حالی که سد ماملو، ستون فقرات تأمین آب جنوب شرق تهران، تنها با ۱۵ درصد ظرفیت جان میکشد، هشدارها درباره تشنگی ساکنان این منطقه جدیتر از همیشه به گوش میرسد. خشکسالی و مصرف بیرویه، بزرگترین سد خاکی استان را به مرز خشکی کشانده است.
پاکدشت- سد ماملو روزگاری نماد مدیریت منابع آبی بود،امروز، با تنها ۱۵ درصد ظرفیت پرشده و روایتگر بحرانی است که خشکسالی و سوءمدیریت بر سر منابع آبی آوردهاند.
همشهریآنلاین نوشت: ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی تهران، جایی که رودخانه جاجرود و دماوند به هم میپیوندند، سد ماملو روزگاری نماد مدیریت منابع آبی بود. این سد خاکی با مخزنی به ظرفیت ۲۵۰ میلیون مترمکعب، قرار بود آب شرب و کشاورزی شهرهای پاکدشت، ورامین، قرچک و جنوب تهران را تأمین کند، اما امروز، با تنها ۱۵ درصد ظرفیت پرشده، سد ماملو نهتنها نگهبان آب نیست، بلکه روایتگر بحرانی است که خشکسالی و سوءمدیریت بر سر منابع آبی آوردهاند.
سد ماملو، که در سال ۱۳۸۶ آبگیری اولیه خود را آغاز کرد، زمانی در سال ۹۴ به اوج ظرفیت خود رسید و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب را در خود جای داد، اما امروز، سطح آب آن به حدود ۳۷.۵ میلیون مترمکعب کاهش یافته است، یعنی تنها ۱۵ درصد ظرفیت مخزن، به گفته یکی از کارشناسان محلی که در سال ۹۴ از سد بازدید کرده بود: آن زمان سطح آب چنان بالا بود که حس میکردیم این سد برای همیشه تشنگی را از این منطقه دور نگه میدارد. حالا ببینید سطح آب کجاست. واقعاً باید حواسمان به مصرف باشد.
وضعیت سد ماملو نگران کننده است
این کاهش شدید، نتیجه پنج سال خشکسالی متوالی، کاهش بارندگی و افزایش مصرف آب در منطقه است و گزارشهای شرکت آب و فاضلاب شرق استان تهران نشان میدهد که موجودی آب سد ماملو در بهار ۱۴۰۴ به ۱۲ درصد رسید و اکنون با اندکی بهبود، همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد.
امام جمعه پاکدشت، با ابراز نگرانی از وضعیت سد ماملو اظهار داشت: کاهش نزولات آسمانی و پنج سال خشکسالی پیاپی، سد ماملو را به وضعیتی نگرانکننده رسانده است.
حجتالاسلام رضا جوکار اضافه کرد: از مردم عزیز میخواهم با آب مهربان باشند. حتی مصرف به اندازه هم امروز کافی نیست؛ باید کمتر از حد معمول مصرف کنند.
این سخنان نهتنها هشداری معنوی، بلکه دعوتی به مسئولیتپذیری جمعی است. جوکار تأکید کرد: صرفهجویی در مصرف آب، وظیفهای همگانی است، بهویژه در منطقهای که زندگی میلیونها نفر به این سد وابسته است.
سرانه مصرف مردم در جنوب شرق تهران ۲ برابر استاندارد کشوری است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران، با ارائه آمار تکاندهندهای، وضعیت مصرف آب در این منطقه را تشریح کرد و به خبرنگار مهر گفت: استاندارد مصرف آب در کشور ۱۳۰ لیتر در روز به ازای هر نفر است، اما در جنوب شرق استان تهران، سرانه مصرف به حدود دو برابر این مقدار میرسد.
علی منصور بقایی افزود: اگر هر نفر روزانه ۲۰ لیتر کمتر مصرف کند، در ۳۰ روز میتوانیم معادل حجم فعلی مخزن سد ماملو صرفهجویی کنیم.
این اظهارات نشاندهنده شکاف عمیق بین الگوی مصرف بهینه و رفتار واقعی شهروندان است، بقایی هشدار داد، با ادامه این روند، جنوب شرق تهران بهویژه در ماههای گرم پیشرو با بحران جدی آب مواجه خواهد شد.
بخشی از زمینهای کشاورزی به دلیل کم آبی در سال جاری زیر کشت نرفته است
سد ماملو نقش کلیدی در تأمین آب شرب و کشاورزی شهرهای پاکدشت، ورامین، قرچک و پیشوا دارد، گزارشها حاکی از آن است که این سد سالانه ۳۰ میلیون مترمکعب آب شرب برای جنوب شرق تهران تأمین میکند، اما در فصول کمبارش، این میزان بهشدت کاهش مییابد. کاهش ذخیره آب، کشاورزی دشت ورامین را که یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی پایتخت است، تهدید میکند.
کشاورزان محلی گزارش دادهاند که به دلیل کمبود آب، بخشی از زمینهایشان در سال جاری زیر کشت نرفته است، همچنین، افت کیفیت آب به دلیل آلودگیهای ناشی از فاضلابهای صنعتی و خانگی در بالادست سد، چالش دیگری است که تصفیهخانههای منطقه را تحت فشار قرار داده است.
علاوه بر خشکسالی، سوءمدیریت منابع آبی و آلودگی رودخانه جاجرود، وضعیت سد ماملو را وخیمتر کرده است، ورود فاضلاب از شهرهایی مانند بومهن، رودهن و پردیس به رودخانه جاجرود، کیفیت آب سد را کاهش داده و هزینههای تصفیه را افزایش داده است.
در سال ۱۴۰۱، کدورت آب سد ماملو به حدی رسید که انتقال آب به تصفیهخانه هفتم تهران موقتاً متوقف شد و مناطق جنوب شرقی با افت فشار و قطعی آب مواجه شدند. این مشکلات نشاندهنده نیاز فوری به تکمیل تصفیهخانههای اطراف سد و نظارت دقیقتر بر منابع بالادستی است.
دولت در پاسخ به این بحران، اقداماتی را در دستور کار قرار داده است، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، از طرحهای کوتاهمدت و بلندمدت برای مدیریت منابع آبی خبر داده است، از جمله انتقال آب از سد لار و تکمیل رینگ قمر بنیهاشم برای توزیع عادلانهتر آب در استان.
صرفه جویی ۲۰ درصدی مصرف آب فشار بر منابع آبی را به شدت کاهش میدهد
همچنین، شرکت آب و فاضلاب شرق استان تهران با فعال کردن گشتهای کنترل مصرف، تلاش میکند مصرف غیرمجاز را کاهش دهد و شهروندان را به نصب تانکرهای ذخیره آب تشویق کرده است. اما کارشناسان معتقدند که بدون مشارکت فعال شهروندان، این اقدامات کافی نخواهد بود، کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب، معادل ۳۰۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی در سال، میتواند فشار بر سد ماملو و دیگر سدهای تهران را بهطور قابلتوجهی کاهش دهد.
سد ماملو، که روزگاری امید میلیونها نفر برای تأمین آب بود، امروز به آینهای از بحران کمآبی استان تهران تبدیل شده است.
خشکسالی، مصرف غیربهینه و آلودگی، این سد را به مرز فروپاشی رساندهاند، صدای هشدار کارشناسان، روحانیون و مدیران، یک پیام مشترک دارد: زمان برای اقدام محدود است.
مردم جنوب شرق تهران، که زندگی و معیشتشان به این سد وابسته است، باید با صرفهجویی مسئولانه، بخشی از بار این بحران را به دوش بکشند. اما مسئولیت تنها بر دوش شهروندان نیست؛ دولت نیز باید با مدیریت بهتر منابع، تکمیل زیرساختهای تصفیه و جلوگیری از آلودگی، راه را برای آیندهای پایدار هموار کند.
سد ماملو هنوز میتواند نگهبان آب باشد، به شرط آنکه همه ما، از شهروند تا مسئول، با آب مهربانتر باشیم.
لطفا نظر خود را بنویسید
سلام مدیریت آب در سال جاری و سال های قبل به علت عدم مدیریت مدیران نالایق بوده که فقط به فکر تصدی میز خود بوده و دنبال مقاله رفتند تا بگویند ما اینقدر مقاله فیک دادیم و بدنبال چاره برای خشکسالی و یا کم آبی اقلیم خشک کشور و راه کار آن و اجرای آن نرفتند نشستند پشت میز و دنبال منافع خود بودند الان هم زیاد صحبت می کنید و فکر چاره اصولی نیستید
درود ....عالی حرف دل مردم را بیان کردید
وقتی روستاهای پاکدشت پر شده از افغانیها که با آب فقط جلوی درب خونه هاشون رو میشورن، ۸تا۱۰تا بچه کوچیک دارن دیگه آبی برای ما ایرانیها نمیمونه.در روستای علی میرزا پاکدشت ۸۰٪افغانی هستن که بدون کنتور اب وبرق و گاز مجانی استفاده میکنن.
حسب فرمایش جنابعالی، از یکسو اینهمه افغان منابع بالقوه و بالفعل ایران را اسراف میکنند و به دیگرسو حاکمین افغان با احداث سدهای متعدد جلوی ورود آب به ایران را گرفته اند حقآبهای که اگر بی تدبیری حاکمین ایران و ستیز مخرب آنان با جهان نبود براحتی میشد از طریق مراجع بین الملل آن را استیفا نمود
شوربختانه، از یکسو اینهمه افغان منابع بالقوه و بالفعل ایران را اسراف میکنند و به دیگرسو حاکمین افغان با احداث سدهای متعدد جلوی ورود آب به ایران را گرفته اند حقآبهای که اگر بی تدبیری حاکمین ایران و ستیز مخرب آنان با جهان نبود براحتی میشد از طریق مراجع بین الملل آن را استیفا نمود
واقعا باید برای امثال شما تأسف خورد که چنین افکار پوچ و تو خالی دارید این خشکسالی رو اگر غضب خدا بگوییم گزاف نگفته ایم چون کاملآ رحم و شفقت رو فراموش کردین افغانستانی ها به شماها پناه آورده اند ولی شما ها اونها رو باعث و بانی این خشکسالی میگید در قدیم که مردم خوب ایران مهربان تر بودند خدا هم به اونها رحم میکرد و سالهای پر باران و پر رونق تری داشتن اما افسوس
خانه پدری اینجانب در جاده ورامین واقع شده و متاسفانه هر بار که وارد محل شدم با شستشوی خودرو و حیاط و کوچه و بارها و بارها روبرو شدم . متاسفانه مردم هنوز متوجه این بحران جدی نیستند و لازمه جلوگیری شود.
خوب با این وضعیت امسال هم بعدش چی بقول معروف یک بار جستی ملخک دوبار جستی ملخک
بسم الله الرحمن الرحیم سلام هر گاه از امری یا مشکلی پیش آمده در رنج بودید یا پروردگارتان کنید و بگوید برای پروردگارمان حل هر مشکل بزرگی است و مشکلتان را به الله بسپارید و یقین کنید او حلال مشکلهاست. و ناشکری نکنید . وسلام
عزیز من خداوند عقل داده برا چی؟ حضرت موسی بیمار شد و به عبادتگاه خود درخواست شفا کرد خداوند به او گفت که به نزد طبیب برو، موسی گفت مگر بنی اسرائیل را نمیشناسی که چگونه اند، خداوند فرمود ما برای هر کاری وسیله آن را قرار داده ایم. حالا ما کارشناس ایرانی و خارجی وارد در زمینه مدیریت آب رو بزاریم کنار و بشینیم دعا کنیم؟
شاید باور نکنید اما دلیل زیادی مصرف آب در این مناطق حظور اتباع افغان میباشد که هیچ درکی از رعایت مصرف آب ندارند ....
دقیقاً
دقیقا موافقم وجود این همه افغانی مصرف آب و برق و گاز و... متحمل میشه خروجشون موجب رفاه آرامش میشه
باسلام سوالی دارم از همه شما وقتی تو خونه وسایل پذیرایی ندارید آب وبرق هم قطع شده مهمون دعوت میکنید آیا. وقتی افغانها با وجوده بودن مردمش در ایران آب رو به ما قطع کرده افغانها زودتر باید اخراج بشن
و شاید هم با ادراکو سوءنیت عامدانه ناشی از برنامهریزی و تبانیهای حاکمین جور مصرف بی رویه میکنند تا ایران و ایرانی را به زانوی رنج در آورند
چرا ابرها را بارور نمیکنن
سلام اول که خیلی هزینه بر هست و تکنولوژی شو نداریم دوم غیر قابل کنترل هست ممکنه سیل به بار بیاره یا باد اصلا محل بارش تغییر بده که آب و بارندگی بیفایده باشد سوم ابری باید باشه که بارور بشن
سلام و درود بر همگی ۸۰ درصد چاره کار به روز کردن علم باروری ابرها چطور عربستان که روزگاری کشوری عقب مانده بود این تکنولوژی را دارد اونوقت ما نداریم باید از جوانان دانش بنیان در این زمینه استفاده کرد هیچ چاره ای جز این نیست دوم اینکه ما ۶ ماهه دوم سال رو بیشتر روزهاش ابری هست پس بارور کردن ابرها امری بسیار بسیار ضروری است هر چقدر هم هزینه داشته باشه ارزش دارد و سوم برنامه و کارشناس ها در شبکه های اصلی تلویزیونی مثلا کانال یک باید در مورد این موضوع کم آبی و مدیریت درست مصرف آب برنامه های خیلی زیادی پخش کنند و از عواقب بسیار خطرناک کم آبی صحبت بشه چون جنگ آینده ای نزدیک جنگ آب خواهد بود ودر آخر اگر از الان به فکر جبران نباشیم همین فردا دیر دیر و کشور رو از دست خواهیم داد ۱۰۰ درصد کشاورزی و تمامی شغلها دیگر همش به آب وابسته است
با سلام جنوب شرقی تهران در تصرف افعان هاست که بسیار پر مصرف هستن اصولا بهداشت فردی رو رعایت نمی کنن اما زنهای افغان همیشه در حال شستن فرش هستن سایر جاها هم زیاد دیدم .
اگر انسانهای نئاندرتال که در کشور افغانستان می زی اندحق آبه ایران را بدهند مشکل کم آبی در آن منطقه برطرف میشود
آفرین.منهم افقانیهای زیادی دیدم که ماهی یکبارفرش میشورند
به ... مسئولین خائن که هر روز در حال بزرگ کردن بیشتر تهران و سرازیر کردن مردم به پایتخت هستند این همه جمعیت تا کی قرار اضافه بشن به شهر اتباع هم شدت قوزه بالا قوز شهر ری شده افغان آباد بابا بداد برسید که قطعاً اکه همینطور پیش بره دودش در چشم خودتون هم خواهد رفت قطعاً حالا لجبازی کنید
سوء مصرف یکی از دلایل بحران آب است ولی سوء مدیریت وحتی جهل مدیریت در کنترل مصرف وآگاهی رسانی رسانه ای وبی برنامگی وزارت نیرو در تمام ادوار ،بخصوص دولت قبلی وفعلی دلایل اصلی تشدید این بحران هستند.
مرحوم پرفسور کردوانی بارها در برنامه شبکه آموزش،آقای نیما کرمی،بارها نسبت به مساله کم آبی هشدار دادن،متاسفانه گویا در مصرف آب یک اپیدمی فراگیر وجود داره که طرز استفاده صحیح از آب رو نمیدونیم،مثلا تو این کم آبی هوس میکنیم حیاط یا جاهای دیگه،ماشین و غیره رو با شلنگ باز بشوریم،این یک مساله،یک عده هم که وسواس تمیزی دارن،صبح برن حمام ،ظهر یا بعد از ظهر میان بیرون،گویا لازم نحوه استفاده از آب در یکی از کتاب های درسی بطور کامل و جدا آموزش داده بشه،تا جلوی اینهمه اسراف گرفته بشه
یه سری دارن تو الهیه خونه میسازند ،پیش فروش متری یه میلیارد!بیست سال دیگه آب تو تهران نداریم.همه باید کوچ کنند.کجای کارید ؟بعضی ها هم از مدیریت و این داستانها صحبت میکنند ،انگار نمیدونند کجا داریم زندگی میکنیم.
چرا نمیگن جنوب شرق تهران ۶۰درصد اتباع هستن که دلشون برای کی بسوزه ازماست که بر ماست
وزیر نیرو هم بد راهی پیش گرفته و برکنار نشه ایران نابود میشه، آبفا آب چاه ها و سدها رو هرز میده و برق صنایع و برق مصرفی مردم رو جهت هرز دادن آب استفاده میکنه،باور ندارید منطقه ۲۱تهران شهرک آزادی کوچه تیر ۵رو ببینید،این فقط یک نمونه اس، روی استیضاح وزیر نیرو کار کنید،
بسم الله الرحمن الرحیم باقی بقایتان جانم به فدایتان مرگ بر اسرائیل بچه کش مرگ بر صهیونیسم خون آشام بنده حقیر کمرم شکسته است و پلاتین دارد درد دارم اما شکر خدا سر پا هستم برایم دعا کنید
ببخشید اسرائیل چه ربطی به بحران کم آبی و خشکسالی داره
درسته مسئولین نالایق بخشی از این بحران را رقم زدن وبخش بزرگش مربوط به حضور افغانها که صرفاً برای نابودی ایران تلاش میکنند وشهرهای ورامین و اطراف هم که بیشتر جمعیت را افغان ها تشکیل میدن بیشترین آب شرب را استفاده میکنند تمام کمبودها فقط یه راه حل داره اونم اخراج فوری افغان وکسانی که کار وجای خواب میدن خونه اجاره میدن تقصیر را گردن مسئولین نندازن پلیس انتظامی شبانه روز زحمت میکشه برای جمع آوری کنار پلیس باشیم لطفاً
باید از طریق رسانه اطلاع رسانی و هرروز یادآوری بشه به جای پیامهای بازرگانی خواهشن به مردم اطلاع رسانی کنید در زمینه الگوی درست مصرف آب تا کار به جایی نرسیده که پشیمان بشیم
ببینید، دورادور حاشیه تهران بخصوص جنوب شرق کاملا در اختیار اتباع است؛ آنها اگر هم فرهنگ استفاده از آب را داشته باشند، حداقل نسبت به بحران آب احساس خطر نمی کنند ، چون احساس تعلق میهنی دارند؛ بابا این ۱۷ میلیون هم آب، هم برق و هم گاز و سایر منابع را مصرف می کنند. مصرف نان آنان هم بسیار بالاست. تمام منابع کشور را مصرف می کنند. خب این عامل اصلی را در بحران های جاری، مقام های کشور اصلا محاسبه نمی کنند.
افغانیها هارو بیرون کنید .بابا مردم چغدر دارن بهتون میگن این افغانیها زنگ خطرن برای کشورمون
وقتی مهاجرت از شهرهای دیگر به تهران کنترل نمیشود وقتی افغانی ها به راحتی وارد ایران میشوندودراطراف تهران مستفرمیشوند مشکل تامین آب وبرق فراگیرخواهدشد مگه تهران وحومه آن چقدر گنجایش درارد که پذیرای این هم جمعیت باشد مهاجرت به تهران رو ممنوع کنی چه هموطن وچه افغانی ها
خدا لعنت کنه اون کسایی رو که به این افغانی ها خونه اجاره میده ،چراغی که به خانه رواست به مسجد حرامه
سلام لطفاً اتباع افقانی رو از کشور اخراج کنید تقریباً جنوب و جنوب شرق تهران رو افغانیها تشکیل دادن و اصلاً برای کمبود آب دل نمی سوزونند چون ایرانی نیستن و هیچ خطری رو داخل کشور ایران جدی نمی گیرن اگر افقانها از تهران و ایران اخراج بشن شاید مشکل بی آبی در جنوب تهران حل بشه . فقط تا دیر نشده اقدام کنید نوشدارو بعد از مرگ سهراب نباشید .اگر با این وضع پیش بریم و اقدامی انجام نشه به احتمال خیلی زیاد قطعی برق و بی آبی تا آخر تابستان امسال (۱۴۰۴) تهران رو به معنای واقعی نابود خواهد کرد شَک نکنید به زودی این اتفاق خواهد افتاد
اگه هر نفر روزی چند بطری آب در کل مصارفش صرفه جویی کنه خداوند منان هم کمک میکنه وکلیه سدها قدری جان میگیرند،انشاالله
مدیران لایق باید فکر آینده کشور را بکنند متاسفانه آمریکا نمیگذارد مسعولین فکر کنند چکار باید بکنند
بدلیل کم بارشی وسوء مدیریت و کاهش نزولات اسمانی متاسفانه اب ذخیره سدهای کشور کم شده مشکل کم ابی داریم .. نظر من و خیلی از دوستان و شهروندان عزیز این بود که برای مقابله با خشکسالی دولت میتونه ابرهای باران زا یا همون پدیده بارور سازی ابرها را به مرحله اجرا دراورده و کشور رو از خشکسالی نجات بده ..خواسته ما این بود بازهم نظر کارشناسان و مسئولان مهمتره ..باتشکرجمعی از اهالی شرق تهران
با سلام به نظر من ارزانی آب و برق و گاز باعث اسراف بیش از حد می گردد دولت برای کنترل این اسراف باید مسئله دو نرخی کردن رو پیش بگیره یک نرخ ارزان که شامل سهمیه میشود و یک نرخ گران که شامل نرخ آزاد یا جریمه برای اسراف کاران میشود...
نگاهمون به صرفه جویی باید عوض بشه توی تبلیقات برای صرفه جویی میگند اگه ۵ دقیقه کمتر دوش بگیری خوبه سوال؟ از چه قدر من الان ۴۰ ساله دوش نگرفتم فقط با یه لگن آب استحمام میکنم عادت کردم به این نوع مصرف وگرنه مشکل ما مصرف زیاد آب شرب نیست ۹۰در صد آب در بخش کشاورزی اتلاف میشه وزارت نیرو هم با مردم رو راست نیست مًثلا به بهانه داشتن استخر در خانه های ویلایی نرخ آب بها رو چندین برابر کرده برای کسانی که یه منزل پدری در شهرستان دارند خوب طرف بعد از اینکه شما پوستش رو تو شهرستان کندید دیه به توسیه شما برای کم مصرفی گوش نمیکنه لجبازی میکنه توی شهر بزرگی مثل تهران با تعرفه عادی شیر آب رو باز میگذاره
خیلی ازمردم هنوز هم متوجه قضیه نشدن ،کم آبی دیگه تبدیل شده به بی آبی،کاری به مسئولین ندارم واقعا مصرف بی رویه آب ادامه داره فرهنگ سازی نمیشه پذیرفته نیست دل به درد میاد وقتی می بینم بی توجه به این مساله حیاط ها و پارکینگ های بزرگ وحتی کوجه با آب شرب شسته می شود.
سلام متاسفانه مردم ما یعنی ایران همیشه کفران نعمت هستند و همیشه اصراف کار و همچنین مقصر دولت و مسئولان رو میدونن ولی یکمی به خودمون نگاه نمیکنیم که ببینیم چرا این بدبختی ها همیشه به سراغ ما ایرانیها میاد چرا بنزین کم میاریم چرا آب و برق کم میاریم چرا با اینکه دومین منبع گازی جهان رو داریم گاز کم میاریم اینها همیشه به نعمت زیادی برمیگرده وقتی که تو مملکت آب و برق رو دولت مجانی بکنه میشه این بخدا من هرکی رو که می بینم میره حمام از اول تا آخر که یه ساعت بشه آب رو باز میکنه و نمیبنده و آب همینجوری میره و هدر میشه طرف دستشویی میره ۱۵ دقیقه فقط خودشو میشوره بنزین میزنه از صبح تا شب همینجوری خیابونهارو پرسه میزنه و وقتشو میگذرونه بخاری رو تا آخر روشن میکنه ولی وقتی اتاق گرم شد و خواست خفه بشه پنجره هارو باز میکنه به جای اینکه بخاری رو کم کنه توی شرکتهای بخداوندی خدا قسم که پروژکتورها و چراغها تا ظهر روشنه و وقتی اعتراض میکنی میگن مال پدرت که نیست بزار روشن بمونه ملتی مثل ما که یه کم وجدان و مردانگی درش نیست لایق مردنه نه زندگی کردن ملت اصراف کاری مثل ما نباید آب و برق مجانی داشته باشه چون شرافت در وجود ما نیست باید قبل از اینکه آب و برق مجانی داشته باشیم فرهنگشو بسازیم بعدا به این مقام برسیم من از دولت عاجزانه تقاضا دارم پول آب و برق و گاز رو واسه اصرافکاران جامعه ۱۰۰ برابر زیاد کنند و همچنین جریمه های سنگین بکنند که تنبیه بشند و دیگه اصراف نکنند چطور که جریمه های رانندگی رو وقتی زیاد میکنین تخلفات کم میشه با جریمه کردن اینجور آدمها مطمئن باشین خیلی بهتر فهمشون میره بالا و یکم به درجه شرافت که در وجودشون نیست میرسن باتشکر فدای مردم قناعت پیشه
متاسفانه فرهنگ مردم و کشور ما با همه جای دنیا برعکس هستش.. هر چی بیشتر به مردم میگی که آب نیست بیشتر لج میکنند.. یارو اومده تو خیابون تو پیاده روی جلوی مغازه رو 3 ساعت با شیلنگ آب داره میشوره.. وقتی هم بهش میگی ناراحت میشه میگه آب مغازه خودمه پولش رو میدم به تو چه..ما مردم ایران متاسفانه 100 سال از دنیا عقب هستیم.. نمیخوایم بفهمیم که با چه فاجعه وحشتناکی روبرو هستیم..
باعرض سلام بدون تعارف تا زمانیکه منابع ابی وسایر منابع کشوربصورت صحیح و توسط افراد کاربلد ومتخصص اداره نشود همینهست که هست. متاسف باشیم برای افراد غیر مسئولی که بعلت پارتی سرکار هستند. دولت با هزینه مقدار کمی پول میتونه نسبت به پرکردن تمامسدهای کشور در عرض دو یا سه سال با اینهمه کمبود آب اقدامکند فقط نمیخواهد.
من پاکدشتم و متاسفانه همین الان درگیر کمبود اب،در اپارتمان،،همه روستاهای پاکدشت ورامین قرچک خانه های ویلایی در تصرف اتباع ،،با جمعیت بالا و بدون دلسوزی برای مصرف آب ،،و عدم رسیدگی مسیولین،،هر بار گذرم میفته روستاهایی که نود درصد افغان هستن و استفاده نادرست از منابع،مخصوصا آب در باغ ها و حیاط ها،،ای کاش یه روز ببینیم هیچ افغانی هیچ جای ایران مخصوصا حومه تهران نباشه
طبیعت از هوش مصنوعی برخوردار است وقتی ما انسان ها احترام محیط زیست را نگه نمی داریم طبیعت هم انتقام می گیرد اگر ما خودمان را اصلاح کنیم بی رحمی نسبت جنگلها مراتع نداشته باشیم این احترام به طبیعت یک شکر گزاری به حساب میاد وقتی از نعمت ها قدر دانی کنیم نعمتها هم افزونی می یابد من در جوانی جنگل و کو پیمایی می رفتم همواره عده ای هم مخصوصا نوجوانان با من بودند من وقتی وارد جنگل میشدم به اولین درخت که می رسیدم درخت را درود می فرستادم بقل می کردم و می بوسیدم من هنوز نه امام نه امامزاده و نه حجر الاسود را بوسیدم حتی زمان کودکی و دبستانی فقط در زمان کودکی از کنار مسجد رد میشدم که بسمت بالی محل سمت خانه مادر بزرگ می رفتم دیوار مسجد را می بوسیدم حال یادم نیست آیا مادرم به من یاد داد یا نه اپتکار و فهم خودم بود بزرگتر شما جنگل هم می رفتم اولین درخت را می بوسیدم البته من در زمان دبیرستان تو مجله دانشمند مطلبی را خوانده بودم که روی دو گلدان آزمایش مهربانی و خشونت دانشمندی گیاه شناس آزمایشی کرد که صدا گیاه گلدانی ضبط کرد که اون یکی که خشنونت شده بود شیون سر داد می خواهد این آزمایش بگوید گیاهان درک دارند احساس دارند خشونت و مهربانی حالی شأن میشه در قدیم تو دهات رسم بود وقتی درخت گردو بار خوب نمیداد شخصی تبر به دست حمله می کرد به درخت گردو کسانی حاضر میشدند جلو تبر بدست می گرفتند که مبادا درخت را ببرد ضامن میشدند به دخت می گفتند این دفعه ما ضامن تو شدیم که ترا این تبر بدست نبرد تو قول بدی که بار گردو بدی به این روش درخت را وادار به بار دادن می کردند شما اگر از روستایی های قدیمی آشنا باشی بپرسی متوجه صحت این قصه که عرض می کنم می شوید نوجوانان و جوانان عزیز به درختان و حیوانات احترام بگذارید آنها در زندگی ما نقش دارند اگر خدای نکرده این زنبورها یا حشرات از بین برند این گلها دانه گرده با مادگی گلها ازدواج نکنند اصل ما میوه نخواهیم شد حشرات روی گل می بینند دانه گرده از روی کلاله به پرشان می چسبید میخوره به مادگی گل ازدواج صورت میگیره شما و من حالی مان نیست وقتی شما تو باغ و بوستان و جنگل میری چرا شاداب میشی چرا سرحال میشی همه بخاطر صدای موسیقی و زدن ساز و دهل عروسی گلهاست سلول های مغز ما و بدن ما متوجه میشند من تو درک نمی کنیم مگر خدا در سوره الرحمن نفرمود که والنجم و شجره یسجدان ((( همه گیاهان ساقه دار و بی ساقه تسبیح خدا می کنند پس تسبیح خدا از فهم و شعور گیاهان هست باز عرض می کنم به محیط زیست هر روزه سلام کنیم درود بفرستیم در حق شان دعا کنیم ازخدا بخواهیم باران نرم بهاری به موقع بر کل کل کره زمین ما بفرستند
مردم ایران و علی الخصوص تهران،خیال میکنن که میتونن با خدا جنگ کنن.و خبر ندارن که هر کی علم جنگ با خدا بردارد عواقب سنگین دارد،متاسفانه در تهران بی حجابی و دزد ناموس مردم و حق و ناحق کردن ها را من بسیار میبینم،ثروتمندان دست بخشش ندارن و نسبت ب فقرا بخل میورزند،مالکان خون مستأجران را در شیشه کردن و تمام کمبودهاشون رو از حقوق مستأجران دریافت میکنن،سنگدلی ب اوج خودش رسیده ،پس عذاب خدا هم حتمی است،آسمان هم بخل میکند،و اگر آب نباشه نه پول نه طلا نه خانه های میلیاردی دیگر ب دردتان نخواهد خورد.حالا مردم فعلا سرشون ب گناه گرمه،یهو ب خودشون میان که دیگه آب هم نیست که حتی نظافت کنن. خدا ب داد بچه ها برسه که بزرگترهاشون مشغول هزار تا خلاف و کودکان درگیر مصیبت عذاب پدران و مادران و اقوام و مردمان بی خرد بی خدا.
متاسفانه هم فرهنگ مصرف آب ضعیف هست هم مدیریت مسئولان زیربط در این سالها بسیار بسیار نا امید کننده بوده پس کشورهای خشک حاشیه خلیج فارس چجوری زندگی میکنند ؟ اونها که مثل ما نه رودخانه هایی دارند نه منابع آب زیر زمینی !! اکثریت مشکل کمبود آب ایران عزیزم فقط بخاطر سو مدیریت هست انقدر چاه های عمیق زدن چه قانونی چه غیر قانونی ، که تمام سفره های زیر زمینی خشک شد و باید هزاران سال زمان بگذره تا دوباره احیا بشوند ما در قبال آینده گان مسئول هستیم با بی احتیاطی حق داشتن آب رو ازشون دریغ کردیم مگه آیندگان ایران چه کسانی هستند جز بچه های خودمون !!! ما به بچه های خودمون هم رحم نکردیم ، والله به شخصه اندازه الگوی مصرف روزانه که ۱۳۰ لیتر هست استفاده ندارم باید رعایت کنیم که اگر نکنیم کسی به فکر ما نیست باید خودمون رعایت کنیم هر کس مسئول اعمال خودشه و بس لطفا به فکر ایران باشیم بخاطر بچه هامون
بیست میلیون افغانی اخراج کنید.. واقعا میدونید این بیست میلیون افغانی مصرف اب بالا بردن و ایران نابود می کنن
آقایان بیشتر آب ما در کشاورزی هدر رفته و میرود .آب آشامیدنی تنها ده درصد مصرف است . الگوی کشت نامناسب با اقلیم ، روشهایی آبیاری سنتی ، صنایع آببر و ... همه اینها ایران زمین را دچار عطش کرده است و اگر سریعتر برای این مشکلات راهکاری نیاندیشیم به ناچار باید یا سرزمین پدری خود را رها کنیم یا از تشنگی و گرسنگی جان بدهیم .
اگر واقعا به فکر چاره نباشیم خطر جدی تهدید میکنه ،،کم آبی وبی آبی شوخی نیست.همه چیز بدون استثنا به آب بستگی داره وهمه ما اینو میدونیم،،پس اول مسولان وبعد همه مردم باید احساس مسولیت کنند هم مدیریت درست وکسی که راه چاره بلده، وهم مصرف درست،،این افغانی ها هم بی تاثیر نیستند که دوبرابر مصرف دارن
کاری جز استفاده از دریاهای جنوبی نمی توانیم انجام بدهیم..این کار باید انجام شود حتما باید شورش آب انجام شود وبعد اقدام کنید؟
این نوع تیتر زدن چه معنی داره؟؟ فکر میکنید مردم کم مشکلات دارن که توی دل مردم بدبخت را بیشتر از قبل به درد میارید؟؟؟؟؟
سلام یعنی در روز چند لیتر آب مصرف میکنیم که حالا بیست لیتر هم صرفه جویی کنیم .
مملکت کم درآمد ندارد ولله باید از دریای عمان یا خلیج فارس لوله گذاری کنند بین راه ها در هر شهری یک تسویه کننده صنعتی قرار بدهند تا تهران عربستان یا امارات هم نفت دارد ایران هم دو برابر نفت دارد حالا الباقی درآمد به کنار این پروژه باید انجام بشود برای آینده گان هر چه زود تر هزینه کمتر ..
مردم وظیفه دارند صرفه جو باشند اما مسئولین مدیریت ندارند.باید مافیای آب سرنگون شود.
اگر بدون حساسیت به موضوع بپردازیم، خواهید دید که بدون درک افاغنه به بی آبی، افاغنه هستند که حتی گویی به عمد اصراف در آبریزی دارند. وفتی درباغ باز باشد انتظار داشته باش تا مار هم وارد شود.
لطفا به بهانه اب مردم را متهم نکنید، بخصوص افغانهای عزیز وزحمت کش را به این بهانه نکوبید, این نظرات ناشی از جهل وعدم اگاهی کسانیست که مردم ویا افغانها را مسئول کمبود اب میدانند چه امام جمعه ها باشنذ چه مسئولین دولتی .طبق نظر کارشناسان اب حدود 90 درصد از مصرق اب مربوط به بخش کشاورزیست و10 درصد به مصارف خانگی وشهری مربوط میشود با این حساب حتی صرفه جویی 50 درصدی مردم تنها میتواند در بهترین وضعیت 5 درصد از کل مصرف اب را کنترل کند.
فقط باید گفت خدا را باید شکر کرد تا حق به حق دارد برسد اگر هر کسی به حق خود راضی باشد و حق وناحق کند اینگونه نمی شود آب دو رود برزگ برای شهر ورامین و سی صدو شصت پارچه آبادی ورامین بود وبعد اینگونه کار ها تمام برای قدیم بوده الان باید به همان روش قدیم روزی آورد که تمام چشمه بود واز اینگونه کار های باید دوباره کرد وبا مدیریت از منابع زیر زمینی جلیو گیری کرد که اگر این کار نمیشود خشگ سالی تمام شهر های آباد را هم به نابود وخشگ سالی می کشاند
مدیریت خوب شود حق به حق دارد داده شود وازروی سند نگاه کنید به قدیم که پدران ما ها از روش استفاده می کردن وبا چشم ها و کارها بسیار حساب شده آب را مدیریت می کردن این دو رود خانه بزرگ هم از زمان قدیم برای سی سصدوشصت پارچه آبادی ورامین بوده و حق آب این روستاها بود یگی از همین ها پاکدشت بود که الان چون بر سرراه آن رود بود برای خود وچند روستاهای کوچک دیگر جیلو آن آب را ه بستن واز یک سد ساختن هم خودشان را از آن آب مهروم ساختن و هم همسایگانه را این یعنی حق وناحق کردن الان هم تمام زمین ها را ساختن باغ های کوچگ وزدن چاه آب دران منابع زیر زمینی را نابود کردن باید جلیو گیری شود وبعد به روش قدیم باز زدن قنات وچشم ها دوباره آن را زنده کنند با استفاده دورست وبا مدیران کار بلد
مدیریت خوب شود حق به حق دارد داده شود وازروی سند نگاه کنید به قدیم که پدران ما ها از روش استفاده می کردن وبا چشم ها و کارها بسیار حساب شده آب را مدیریت می کردن این دو رود خانه بزرگ هم از زمان قدیم برای سی سصدوشصت پارچه آبادی ورامین بوده و حق آب این روستاها بود یگی از همین ها پاکدشت بود که الان چون بر سرراه آن رود بود برای خود وچند روستاهای کوچک دیگر جیلو آن آب را ه بستن واز یک سد ساختن هم خودشان را از آن آب مهروم ساختن و هم همسایگانه را این یعنی فقط نگاه کنید آقای مدیر نگوید مردم ورامین وابادی آن یادشان رفته از این که شما به این نوشت نگاه می کنید وان را پخش نمی کنید تشکر می کنم چون این را می دانید که این حق آب ورامین هست نه تهران
چون این منطقه مملو از مهاجمان افغان هست و مصرف آب ارزان قیمت به شدت بالاست
آب مشترکین پر مصرف رو قطع کنید تا بلکه تغییری در شیوه مصرف شون بدن... بخدا اینقدر عصبی میشم وقتی میبینم مردم تو کوچه و خیابون دارن به شکل های مختلفی آب رو هدر میدن، خدا میدونه اینا تو خونه هاشون موقع استحمام چجوری آب رو به فنا میدن
کشور ایران با این همه منابع عجیب است که به این روز افتاده و به کشوری بحران زده از همه نظر تبدیل شده، آب برق گاز گرما سرما باران باد و همه چیز به باد رفته، ریشه ی همه ی اینها از کجا آب میخورد
از ماست که بر ماست. به جای تکرار اشتباهات گذشته و مقصر دانستن همه چیز و همه کس، الان باید مسئولیت حفظ آب و ۰۰۰ را از خودمان شروع کنیم
من نمیفهمم چرا این خشکسالی ها قعطی هایی که سر مردم کشورم میاد فقط تو دولت اصلاحات اتفاق میوفته/: چرا واقعا؟
قطعی****