عصر موزیک » چین، هند و ۵ کشور دیگر باز هم ایران را تنها نگذاشتند
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۳
  • 4 نظر
  • دانلود آهنگ جدید

چین، هند و ۵ کشور دیگر باز هم ایران را تنها نگذاشتند

تراز تجاری از سال ۱۳۹۸ به این سو دیگر مثبت نشد و در ۱۱ ماهه امسال نیز منفی شده، به گونه‌ای که در این بازه زمانی تراز تجاری ۱۰ میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار منفی بوده است.

بررسی آخرین آمار گمرک ایران از وضعیت تجارت غیرنفتی کشور طی ۱۱ ماهه امسال نشان می‌دهد که مبادلات تجاری در این مدت ۱۷۶ میلیون و ۱۰۲ هزار تن به ارزش ۱۱۷ میلیارد دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر ارزش ۱۱.۲ درصد و از نظر وزن ۹.۲ درصد رشد کرده است.

سهم صادرات غیرنفتی (بدون احتساب صادرات نفت برق خدمات فنی مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی) ۱۴۱ میلیون تن کالا به ارزش ۵۳ میلیارد و ۳۷۶ میلیون دلار بوده که از نظر وزنی ۱۲.۶ درصد و از نظر ارزشی رشد ۱۹ درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین سهم واردات نیز ۳۵ میلیون تن به ارزش ۶۳ میلیارد و ۶۰۶ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزنی ۲.۶ درصد کاهش و از نظر ارزشی ۵.۶ درصد افزایش یافته است.

تراز تجاری چقدر شد؟

با توجه به فاصله زیادی که بین صادرات و واردات کشور طی سال‌های گذشته برقرار بوده، تراز تجاری از سال ۱۳۹۸ به این سو دیگر مثبت نشد و در ۱۱ ماهه امسال نیز باز منفی شده، به گونه‌ای که در این بازه زمانی تراز تجاری ۱۰ میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار منفی بوده است.

محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران چندی پیش در این خصوص گفته بود که «امسال وضعیت تراز تجاری غیرنفتی همچنان منفی است اما بهتر از پارسال شده البته بخش عمده‌ای از این تراز تجاری منفی به دلیل افزایش واردات طلاست.»

۸۳ درصد تجارت ایران با ۷ کشور

همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که در این بازه زمانی ۷ کشور شامل چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان، پاکستان و هند عمده مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی بوده‌اند.

بر همین اساس چین با ۱۳.۸ میلیارد دلار، عراق با ۱۱.۲ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۶.۶ میلیارد دلار، ترکیه با ۶.۴ میلیارد دلار، افغانستان با ۲.۲ میلیارد دلار، پاکستان با ۲.۲ میلیارد دلار و هند با ۱.۸ میلیارد دلار ۷ کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان بودند.

۳ قلم عمده کالاهای صادراتی در ۱۱ ماهه سال جاری گاز طبیعی با ۶.۶ میلیارد دلار، پروپان مایع شده با ۳.۳ میلیارد دلار و متانول با ۲.۱ میلیارد دلار بوده است.

این ۷ کشور در مجموع ۸۲ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص دادند.

کشورمیزان صادرات
چین۱۳.۸ میلیارد دلار
عراق۱۱.۲ میلیارد دلار
امارات متحده عربی۶.۶ میلیارد دلار
ترکیه۶.۴ میلیارد دلار
افغانستان۲.۲ میلیارد دلار
پاکستان۲.۲ میلیارد دلار
هند۱.۸ میلیارد دلار

 

در مقابل نیز ۷ کشور شامل امارات متحده عربی با ۱۹.۱ میلیارد دلار، چین با ۱۶.۶ میلیارد دلار، ترکیه با ۱۱.۱ میلیارد دلار، آلمان با ۲.۱ میلیارد دلار، هند با ۱.۴ میلیارد دلار، فدراسیون روسیه با ۱.۲ میلیارد دلار و هنگ‌کنگ با ۱.۲ میلیارد دلار ۷ کشور عمده طرف معامله واردات کشورمان در ۱۱ ماهه امسال بوده‌اند.

طلا به اشکال خام با ۷.۳ میلیارد دلار، ذرت دامی با ۲.۷ میلیارد دلار و تلفن‌های همراه هوشمند با ۲.۱ میلیارد دلار ۳ قلم عمده کالای وارداتی در این مدت بودند.

کشورمیزان واردات
امارات متحده عربی۱۹.۱ میلیارد دلار
چین۱۶.۶ میلیارد دلار
ترکیه۱۱.۱ میلیارد دلار
آلمان۲.۱ میلیارد دلار
هند۱.۴ میلیارد دلار
فدراسیون روسیه۱.۲ میلیون دلار
هنگ‌کنگ۱.۲ میلیون دلار

منبع : مهر



لطفا نظر خود را بنویسید

نظر با ارزش شما پس از تایید مدیر نمایش داده می شود.
  • پاسخ مارکوپولو

    روسیه از ما چيزي نمیخره؟ 🤔

  • پاسخ سعید‌آریایی

    یکی‌ازعوامل‌تورم‌زایی‌کشور‌ارز‌بازار‌آزاد‌هست‌که‌یک‌عده‌ازاصناف‌ازآن‌سو‌استفاده‌می‌کنند‌وقیمت‌کالاها‌را‌بالا‌می‌برند‌درصورتی‌که‌واردات‌کالا‌ازخارج‌هیچ‌ربطی‌به‌ارز‌آزاد‌ندارد‌ارز‌یا‌دلار‌آزاد‌را‌معمولا‌اجناس‌قاچاق‌وکسانی‌که‌نیاز‌ارزی‌بیشتر‌از‌ارز‌دولتی‌جهت‌توریستی‌وغیره‌لازم‌دارند‌تهیه‌می‌شود‌مردم‌آگاه‌باشند‌ارز‌بازار‌آزاد‌هیچ‌ارتباطی‌به‌ارز‌دولتی‌ندارد‌چون‌واردات‌با‌ارز‌دولتی‌انجام‌می‌گیرد‌وهرصنفی‌تقلب‌کند‌بدانید‌کلاهبردارهست

  • پاسخ Gh

    تنها چیزی که برای این ملت می ماند فقط و فقط ملت خودش هست، ای کاش جوری باشه مسئولین هم به این نکته برسند، فقر و بدبختی را از دوش مردم خودشان بردارند به هیچ کس تکیه نکنند و تنها به منافع ملت خودشان برسند و البته دشمن تراشی نکنند و با همه ملت ها و کشورها در جهت منافع کشور دوست شوند و رابطه برقرار کنند تا سرمایه ها به سمت کشور سرازیر ‌شود و در نهایت ای کاش واژه ی دشمن از این مملکت پاک شود.

  • پاسخ ناصر

    ۷ کشور خریدشون از ایران کمتر از فروش کالا به ایران بوده وروسیه وآلمان وهنگ کنگ خریدی از ایران نداشته اند این جدول آماری نشون می ده که واردات کالا همچنان ارز کشور را خارج میکند که مغایر با سیاستهای مورد ادعای دولتهاست وعوامل نا تراضی در تجارت خارجی باید شناسایی واز میان برداشته شود تا صادرات کشور رقم مثبت را نشان دهد.