عصر موزیک » انتقال اورانیوم غنی شده به کشورهای منطقه خلیج فارس تحت نظارت امارات و عربستان، به سود ایران است؟
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • 7 نظر
  • دانلود آهنگ جدید

انتقال اورانیوم غنی شده به کشورهای منطقه خلیج فارس تحت نظارت امارات و عربستان، به سود ایران است؟

یکی از پیشنهادهای ایران در میز مذاکره برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، تشکیل یک کنسرسیوم هسته‌ای مشترک با کشورهای حوزه خلیج‌فارس است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت:

آن‌طور که کارشناسان و تحلیلگران می‌گویند، یکی از پیشنهادهای ایران در میز مذاکره برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، تشکیل یک کنسرسیوم هسته‌ای مشترک با کشورهای حوزه خلیج‌فارس است، به این معنی که برخی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس، ازجمله عربستان و امارات بر فرایند غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران نظارت داشته باشند.

این طرح در سال‌های گذشته هم از جانب مقامات دولتی برای گسترش فعالیت هسته‌ای منطقه‌ای مطرح شده بود، در دولت نهم، در سال ۸۷ مطرح شده بود و رضا آقازاده، رئیس وقت سازمان انرژی اتمی، پیشنهاد تشکیل یک کنسرسیوم مشترک منطقه‌ای را طرح کرده و از تشکیل یک کنسرسیوم مشترک برای ساخت و توسعه نیروگاه‌های اتمی آب سبک گفته بود.

متکی، وزیر وقت امور خارجه هم در همان سال به این پیشنهاد اشاره کرده بود اما پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم هسته‌ای مشترک با کشورهای حوزه خلیج‌فارس، به منظور بهبود روابط ایران و کشورهای منطقه، در راستای گسترش فعالیت هسته‌ای در منطقه مطرح شده بود.

اما حالا گفته می‌شود که تشکیل یک کنسرسیوم هسته‌ای مشترک در قالب یک پیشنهاد صلح به طرف مذاکره‌کننده آمریکایی مطرح شده است.

این پیشنهاد موافقان و مخالفان جدی دارد. مخالفان این طرح به این موضوع تأکید دارند که این پیشنهاد، موقتاً برای باز شدن گره مذاکرات، طرح شده و ادامه‌دار نخواهد بود و از سوی دیگر منجر به تقویت و بهبود روابط با کشورهای منطقه‌ای حوزه خلیج‌فارس می‌شود.

منتقدان این پیشنهاد اما ابهامات قابل توجهی در مورد طرح کنسرسیوم هسته‌ای مطرح می‌کنند. این سؤال وجود دارد که اگر برمبنای این طرح پیشنهادی، مواد غنی‌سازی و هسته‌ای ایران به منطقه‌ای در خلیج‌فارس منتقل شود و این کشورها برآن نظارت داشته باشند، قرار است سازوکار نگهداری به چه صورتی باشد، نگهداری این مواد، در کجا و به چه شکلی خواهد بود؟

بر این اساس سازوکار و ساختار روشن و دقیقی ندارد. علاوه بر این همچنان این گزاره محل ابهام است که اگر طرف آمریکایی با اعمال نفوذ، کشورهای ناظر را به سمت اعمال فشار به ایران و برای مثال نابودی این مواد غنی‌سازی شده سوق دهد، ایران چه سازوکاری برای مقابله با آن در نظر گرفته است. نکته عجیب آنکه مشتاقان مذاکره و امضای توافق با آمریکا با نگاه ساده‌سازانه به پرونده هسته‌ای ایران معتقدند این پیشنهاد توافق را ممکن می‌کند، برخی دیگر هم معتقدند مطرح کردن پیشنهاد لزوم غنی‌سازی در خاک کشوری دیگر، برای کشورهایی مثل سوئد و اوکراین هم مطرح شده و موضوع جدیدی نیست. به نوعی به دنبال قبح‌زدایی از اصل موضوع هستند، برای مثال یکی از استدلال‌ها آن است که «با تجمیع تأسیسات غنی‌سازی ایران و انتقال آن به یکی از جزایر ایرانی در خلیج‌فارس و مشارکت دادن کشورهای عربی و دیگر بازیگران جهانی، می‌توان به فرمول مرضی‌الطرفینی دست یافت که توافق را ممکن می‌کند.»



لطفا نظر خود را بنویسید

نظر با ارزش شما پس از تایید مدیر نمایش داده می شود.
  • پاسخ علی رضا

    سلام این پیشنهاد از روی تدبیر نیست.اگر موقع بازپس گیری اورانیوم از کشورهای حوزه خلیج فارس ،آنها آنرا مشروط به پذیرش خلیج عربی کنند چه؟ ایران خودشو با این کشورها درگیر می کنه؟ آمریکا در تمام این کشورها پایگاه داره ،اگر بین ایران آمریکا جنگی در بگیره ،آیا ایران پایگاه های منطقه ای آمریکا در این کشورها را خواهد زد؟یا تنگه هرمز را خواهد بست؟

  • پاسخ محمدرضا سیداحمدی

    به نظر بنده اورنیوم غنی شده بایستی در ایران نگه داری بشود بعنوان تضمین توافق و زیر نظر آژانس جهانی اتمی قرار بگیرید چرا چون امریکا یک بار قراداد برجام پاره کرد خودش را بالاتر از قانون بین الملل می داند و احتمال دارد در اینده زیادی خواری او به دیگر پیشرفت های ایران سرایت کنند تحریم ها ادامه دهد

  • پاسخ امید

    تنها اهرم فشار ما همان اورانیوم غنی شده هست خب چرا توی ایران نباشه تحت نظارت اونا مثل دوربین های قبلی که کار گذاشته بودند

  • پاسخ ایرانی

    هر موضوع حساس و حیاتی برای کشورمان بوجود آمده باشد اگر پای اعراب.روسیه.ترکیه در آن دخیل شود مطمئنا بضرر کشورمان خواهد بود

  • پاسخ ابراهیم

    دولت اشتباه کرده دوباره .اصلا نباید درباره انرژی با امریکا کناربیاد و در هیچ شرایطی نباید دانش و اورانیوم غنی شده در هر مغطعی به کشورهای منطقه واگذارکرد. ایا ایران و دولت توانای اداره کشور و دانشی که خود دانشمندان ایران به دست پیدا کردند چرا باید تحت نظارت کشور دیگه باشه. انتقال ارورانیوم .وانرژی کار تمام ان اشتباهی هست و ایران را دربرابر کشورهای قدرتمند ضعیف میکنه . امروز نام خلیج فاریچس را عوض می کنند.فردا به تمام خاک کشورمون و ناموسمون طمع میکنند. هیچ وقت اورانیوم و انرژی را تسلیم و تقدیم هیچ کشور نکنید .

  • پاسخ مهرداد

    چرا ما باید اطمینان سازی بکنیم مگر نمیبید آمریکا در حین مذاکرات دوباره تحریم وضع میکند دفعه پیش هم این کار شد آن موقع مذاکره کننده ارشد ما گفت این موارد چیزی نیست این کارها برای آمریکا مصرف داخلی دارد ...

  • پاسخ

    یعنی واقعا سیاستمداران ما نمیبینندو نمی‌فهمند که آمریکا فقط حرف زور حالیشه و هرجایی یه کشوری به حق جلوش وایستاده حتی هم پیمانانش از در قلدری با آنها وارد شده،مگر اینکه ایران با پذیرش خارج کردن اورانیوم غنی شده خود را برای همیشه در نوکری آمریکا ببینه وگرنه هروقت در دفاع از حقش جلوی آمریکا بایسته اونوقت آمریکا تمام توافقات رو زیر پا می‌ذاره ،پس به هیچ وجهه نباید اورانیوم غنی شده و پایگاههای هسته ای رو جمع آوری کنند در غیر اینصورت هر دو سر را ایران باخته است

امارفا - آمارگیر رایگان سایت