- ۱۰ فروردین ۱۴۰۴
- 7 نظر
- دانلود آهنگ جدید
دریایی از گوشت قرمز وارد ایران شد
منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور با اشاره به افزایش مصرف گوشت در صنایع فرآوری گفت: در سالهای اخیر، میزان استفاده واحدهای تولیدکننده فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس از گوشت قرمز افزایش یافته است. این واحدها عمدتاً از گوشتهای وارداتی هندی بهعنوان ماده اولیه استفاده میکنند و در صورت کاهش واردات، ممکن است برای تأمین نیاز خود به دامهای مولد روی بیاورند که در نهایت منجر به کاهش جمعیت دام مولد کشور خواهد شد، اتفاقی که برای آینده صنعت دامپروری مطلوب نیست.
منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، از ادامه واردات گوشت قرمز توسط دولت در سال ۱۴۰۴ خبر داد. او با اشاره به میزان نیاز کشور به گوشت قرمز، توضیح داد: سالانه حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور مصرف میشود، در حالی که تولید داخلی تنها ۹۲۰ هزار تن است. این میزان، شامل لاشه با استخوان است، اما پس از فرآوری و جداسازی استخوان، مقدار گوشت خالص به حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن کاهش مییابد. بنابراین، کشور با کمبود حدود ۲۵۰ هزار تن گوشت قرمز مواجه است که برای جبران آن، واردات ضروری به نظر میرسد.
نقش واردات در صنایع فرآوری و سازمانهای مصرفکننده
پوریان در ادامه به افزایش مصرف گوشت در صنایع فرآوری اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر، میزان استفاده واحدهای تولیدکننده فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس از گوشت قرمز افزایش یافته است. این واحدها عمدتاً از گوشتهای وارداتی هندی بهعنوان ماده اولیه استفاده میکنند و در صورت کاهش واردات، ممکن است برای تأمین نیاز خود به دامهای مولد روی بیاورند که در نهایت منجر به کاهش جمعیت دام مولد کشور خواهد شد، اتفاقی که برای آینده صنعت دامپروری مطلوب نیست.
علاوه بر این، بخشهایی مانند پادگانها، زندانها و واحدهای آموزشی نیز از جمله مصرفکنندگان بزرگ گوشت وارداتی هستند که عمدتاً از گوشت منجمد استفاده میکنند. بنابراین، استمرار واردات برای تأمین نیاز این بخشها نیز ضروری است.
واردات ۲۰۰ هزار تن گوشت در سال ۱۴۰۳ و چالش قیمتهای داخلی
به گفته پوریان، در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شد. او تأکید کرد که عمده مصرفکنندگان گوشت تولید داخل، خانوارها و رستورانها هستند که برای تأمین گوشت مورد نیاز آنها تنها میتوان بر دامهای کشتاری حساب کرد، نه کل جمعیت دامی کشور.
با وجود افزایش عرضه گوشت قرمز، هم از طریق تولید داخل و هم از طریق واردات، همچنان قیمت گوشت داخلی با قدرت خرید بسیاری از مردم همخوانی ندارد و بهعنوان یک کالای گران محسوب میشود. این موضوع نشان میدهد که سیاستهای حمایتی و تنظیم بازاری همچنان باید ادامه داشته باشد تا تأثیر مثبتی بر کاهش قیمتها و افزایش دسترسی مصرفکنندگان به این کالای اساسی داشته باشد.
منبع: ایلنا
لطفا نظر خود را بنویسید
عرضه داشته باشیدتولیدداخلی روافزایش بدیدنه ازکشورهای دیگه گه معلوم نیست گوشت چی تحویل مامیدن
کاملا با شما موافقم حیف که گوشت خوشمزه و خوش طعم ایرانی سالهاست تو بازار نیست و نخوردیم
جلوی تورم و کاهش ارزش پول ملی را بگیرید
اگه راست می گفتید الان گوشت کیلویی ۴۰۰ یا ۵۰۰ تومن بود نه ۹۰۰ هزار تومن مردم حرف راست و و دروغ رو با سفره هائ خودشون تشخیص میدن نه با گزارش شما
عوض این کارها که ضربه میزند به تولیدات داخل و شما با این کارتان دارید یارانه می دهید به وارد کنندگان همان رانت خوارانی که نمی گذارند اقتصاد اصلاح شود و فقط یک مسکن کوتاه مدت است برای مصرف کنندگان واردات باید فقط به اندازی باشد که رقابت ایجاد کند با تولید کننده داخل شما باید قدرت خرید ملت بزرگ ایران کارمندان و کارگران و ... افزایش دهید و ارز را تک نرخی کنید و کالا باید قیمت حقیقی خود را داشته باشند باید بانکهای زیان ده تعطیل شوند باید پول بر پایه طلا ایحاد شود باید یارانه ها مضر به اقتصاد حذف خصوصا یارانه انرژی و مستقیم به خود مردم و دولت پرداخت شود باید روابط اقتصادی را با چین و روسیه را به کمک بخش خصوصی و بازرگانان از غرب به شرق منتقل کرد باید فکر کرد برجامی وجود ندارد؟ و فرصت سوزی با غرب را تعطیل کرد و کارهای اساسی را در کشور با سرعت لیشتر پیگیری کرد افزایش درست حقوق بگیران ثابت که همان افزایش قدرت خرید کارمندان و کارگران است و همان قشر متوسط جامعه که متاسفانه حذف شده و نزدیک قشر ضعیف جامعه شده است ان شاءالله گوش شنوایی پیدا شود بسوی ایرانی قدرتمندتر با اقتصادی پویا و الگویی شود برای دنیا
از یه دریا نیم کیلو هم حتی به کارگران نمیرسه
با این کاراتون فقط و فقط ضربه به تولیدات داخلی میزنید چرا که اگر این وضعیت به همین صورت پیش بره چند سال آینده شاهد ورشکستگی کامل دامداران داخلی میشید. هر چند هم اکنون هم حال خوشی از اوضاع داخلی و بازار ندارند . دلیل شم سیاست های غلط شما مسئولین هستید که دارین با تولیدات داخلی میجنگید .حیف ک گوشت داخلی با اون کیفیت رو از دست بدین