عصر موزیک » رقابت ناعادلانه نیروی کار ایرانی با اتباع افغانستانی
  • ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • 27 نظر
  • دانلود آهنگ جدید

رقابت ناعادلانه نیروی کار ایرانی با اتباع افغانستانی

کارشناس بازار کار با اشاره به اینکه میزان اشتغال اتباع بیگانه بیش از 10 درصد است گفت: متأسفانه رقیب اصلی نیروی کار در کشور اتباع افغانی هستند.

کاهش نرخ بیکاری از سوی دولت ها موضوعی است که بارها بیان شده است. اما باید به این نکته مهم اشاره کرد که می توان اینطور برداشت کرد بخش زیادی از جویندگان کار، عرصه را به رقبای خارجی خود در بازار کار واگذار کرده‌ و امیدی به یافتن شغل متناسب با تحصیلات و توانایی خود ندارند؛ به نحوی که دیگر در جمعیت فعال اقتصادی جایی برای خود نمی بینند تا به این ترتیب، نرخ بیکاری به صورت کاذب پایین بیاید.

کارفرمایان به دلیل بالا رفتن هزینه‌های تولید بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی، برخی صاحبان مشاغل ترجیح می دهند از اتباع بهره ببرند؛ چراکه آنها مطالبه بیمه تامین اجتماعی ندارند و از سمت دیگر، اگر به صورت غیرقانونی وارد کشور شده باشند، به علت ترس از اخراج شدن حاضر می شوند با دستمزدهای به مراتب پایینی فعالیت کنند که مجموع این شرایط، وضعیت نابرابری را برای افراد آماده به کار ایرانی رقم می زند.

در سال‌های اخیر، ورود گسترده نیروی کار اتباع خارجی به ایران به یکی از چالش‌های عمده بازار کار تبدیل شده است. این نیروی کار، که اغلب از کشورهای همسایه مانند افغانستان، پاکستان و عراق می‌آید، به دلیل هزینه‌های پایین‌تر و مهارت‌های خاص، به رقیبی جدی برای نیروی کار ایرانی تبدیل شده است. این موضوع نه تنها بر نرخ اشتغال و دستمزدها تاثیر گذاشته، بلکه به یکی از مسائل مورد بحث در اقتصاد ایران تبدیل شده است.

اتباع خارجی به دلیل توانایی در ارائه خدمات با هزینه کمتر، در بخش‌هایی مانند ساخت‌وساز، کشاورزی و خدمات شهری حضور چشمگیری دارند. بسیاری از کارفرمایان به دلیل صرفه‌جویی در هزینه‌ها، تمایل دارند از نیروی کار ارزان‌تر خارجی استفاده کنند. این در حالی است که نیروی کار ایرانی با مشکلاتی نظیر افزایش نرخ بیکاری و دستمزدهای پایین مواجه است و بسیاری از افراد در جستجوی شغل، به‌ویژه در بخش‌های غیرمتخصص، از رقابت با اتباع خارجی نگران هستند.

نرخ بیکاری در ایران به‌ویژه در میان جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بالا است. از طرفی، بسیاری از مشاغل فنی و کارگری نیز در حال جذب نیروی کار اتباع خارجی هستند. به گفته کارشناسان، استفاده از نیروی کار خارجی در این بخش‌ها می‌تواند به‌طور موقت به نفع اقتصاد باشد، اما در بلندمدت این موضوع می‌تواند منجر به کاهش فرصت‌های شغلی برای نیروی کار بومی شود.

*دلایل جذابیت نیروی کار خارجی برای کارفرمایان ایرانی

قیمت پایین‌تر دستمزد، نبود فشارهای اجتماعی و حقوقی که ممکن است برای نیروی کار ایرانی وجود داشته باشد، از جمله دلایل جذابیت نیروی کار خارجی برای کارفرمایان است. علاوه بر این، نیروی کار اتباع به دلیل آشنایی با زبان و فرهنگ منطقه‌ای، در برخی مواقع برای کارفرمایان کارآمدتر و موثرتر به‌نظر می‌رسد.

حمید حاج اسماعیلی؛کارشناس بازار کار در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم,درباره اینکه می گویند کار هست کارگر نیست گفت:در کشور این موضوع ارزیابی دقیقی ندارد. این ادعا که کارخانه کارگر می خواهد اما نیروی کار نمی رود صحیح نیست. ارزیابی دقیق از طریق موسسات معتبر انجام نشده است و این ادعا قبول نداریم. چرا که هنوز نرخ بیکاری در کشور به صورت عمومی بالای 7.2درصد است.در رابطه با گروه فارغ التحصیلان,‌جوانان و زنان که بیشترین مشارکت را در تولید دارند. نرخ بیکاری بالایی داریم.

وی ادامه داد:بیش از 40درصد بیکاران را فارغ التحصیلان تشکیل می دهند. در زنان نرخ بیکاری بیش از 23درصد است. نرخ مشارکت زنان 14.5درصد است. ما انتظارمان این است که نرخ مشارکت زنان حدود 50درصد افزایش یابد. چرا که تحصیل کرده هستند و سن ازدواج افزایش یافته است. تمکن مالی که خانواده می توانست توسط زنان داشته باشد,‌کاهش یافته است. خانم ها نیازمند استقلال مالی هستند,این ها موارد متعددی است که نیازمند حمایت شغلی دارند.

این کارشناس بازار کار گفت: یک رقابت نابرابر بین اتباع خارجی و نیروی کار وجود دارد که دولت موظف است که این رقابت را از بین ببرد. اتباع خارجی بیمه ندارنددستمزد پایین تر دریافت می کنند و این باعث می شود که جانشین نیروی کار ایرانی شوند.

این فعال کارگری افزود:وزارت کشور اخیراً‌اعلام کرده است بیش از 6میلیون و 100هزار از اتباع در ایران وجود دارند. برآیندهای غیر رسمی می گوید حدود 8.5 میلیون اتباع خارجی در ایران فعالیت دارند. وزارت کار در گذشته با بررسی هایی که انجام داده است گفته است بیش از 3میلیون نیروی کار خارجی در بازار کار ایران فعال هستند و ما نشانه های آنها را در کارگاه ساختمانی و شهرداری ها در مغنی گری ها,‌نگهبانی ها , سرایداری می بینیم. سهم اتباع خارجی در بازا رکار ایران بیش از 10درصد است.

به گزارش تسنیم, افزایش تعداد اتباع خارجی در بازار کار ایران، علاوه بر ایجاد رقابت برای شغل‌ها، چالش‌های اجتماعی و اقتصادی دیگری نیز به همراه دارد. این موضوع می‌تواند باعث ایجاد نارضایتی و تنش‌های اجتماعی در میان نیروی کار ایرانی شود. از طرفی، برخی از کارگران ایرانی معتقدند که دستمزدهای پایین اتباع خارجی ممکن است منجر به کاهش سطح استاندارد زندگی در برخی مناطق شود.

برای مدیریت این چالش‌ها، برخی از کارشناسان اقتصادی و اجتماعی پیشنهاد می‌دهند که دولت باید سیاست‌های حمایتی بیشتری برای نیروی کار ایرانی در نظر بگیرد. این سیاست‌ها می‌تواند شامل برنامه‌های آموزشی، افزایش بهره‌وری نیروی کار و توجه به رفاه اجتماعی باشد. همچنین، نظارت دقیق‌تری بر شرایط کاری اتباع خارجی و تأکید بر رعایت حقوق کارگری می‌تواند به بهبود شرایط برای همه طرف‌ها کمک کند.

در نهایت، رقابت بین نیروی کار اتباع خارجی و ایرانی یکی از مسائلی است که نیازمند مدیریت دقیق و آگاهانه است. اگرچه نیروی کار خارجی می‌تواند مزایای اقتصادی کوتاه‌مدت برای کارفرمایان به همراه داشته باشد، اما باید توجه داشت که حفظ فرصت‌های شغلی برای نیروی کار ایرانی و کاهش تنش‌های اجتماعی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است./ تسنیم



لطفا نظر خود را بنویسید

نظر با ارزش شما پس از تایید مدیر نمایش داده می شود.
  • پاسخ علیرضا

    در همه جای دنیا مهاجر مجبور است با دستمزد کم کار کند خودش رو صادق وبی حاشیه وکاری نشان دهد تا مورد مقبول کارفرما و آن جامعه قرار بگیرد. که متاسفانه خیلی از مسئولان و کارفرمایان فکر می کنن اتباع خوب و کاری هستن واز ابعاد دیگر ومعضلات فرهنگی ،اجتماعی وامنیتی و...وهمچنین ناترازی ها نگاه نمی کنند.

  • پاسخ علیرضا

    کار فرمایی که از قطعی برق می نالدو مغازه داری که از خراب شدن محصولاتش در یخچال به علت قطعی برق می نالد و... وقتی از نیروی کار افغان استفاده می کنن بخاطر دستمزد پایین از اتباع رضایت دارن وحضور آنها رو با دلایل مختلف و سفسطه ومغلطه توجیه می کنن. ولی وقتی صحبت از ناترازی وقطعی برق وگاز وآب می‌شود از دولت شاکی می‌شوند. یعنی فقط به فکر خودشون هستن وملت و دولت برایشان اهمیتی ندارد

  • پاسخ علی

    نیروی کاری ایرانی جزء بهترین نیروی کار دنیا است وهم خلاق و هم کاری هستن اما متاسفانه در چند سال اخیر به علت دستمزد پایین کم ارزش شدن پول ملی ،که کفاف زندگی رو نمی دهد به شغل های آزاد وکاذب و..روی آورده اند یا بیکاری رو بر کار شرکتی ترجیه داده اند. که متاسفانه این وسط فرصت هم برای اتباع افغان ایجاد شده که باکاری نشان دادن خودشان مورد قبول کارفرما واقع گردند وهم کارفرمایان برای استفاده از نیروی افغان توجیه کافی داشته باشن وهم از اتباع افغان به عنوان ابزار تهدید بر علیه باقی کارگران در درشرکت ها یا کارگران ایرانی استفاده کنند. که دودش به چشم کارگر ایرانی ومی رود وسودش به جیب کارگران و اتباع افغان. هیچ وقت نباید صاحب خانه رو با میهمان مقایسه کرد .که متاسفانه خیلیا جوانان ایرانی که متعلق به این آب و خاکن وحق یه زندگی شرافتمندانه رو دارن با نیروی کار افغان مقایسه می کنن ،که جفا می کنند به جوان ایرانی وخیانت به مردم و کشور

  • پاسخ کارگر

    کار فرمایانی که محصولات تولیدی آنها را که اغلب کیفیت پایین دارن همین مردم میخرن ،کارفرمایانی که از سپرد های همین ملت برایشان دولت وام کار آفرینی می دهد یا بچه های همین صبح تا شب ،شب تاصبح برایشان کار می کنن بدنشان آسیب می بیند و.و.. در کل زمینه ساز ثروت کار فرمایان همین مردم وبچه هایشان هستند ولی وقتی صحبت از دستمزد می‌شود کارفرمایان هزاران بهانه میارن مانند ورشکستگی ،هزینه تولیدو.و..،یا وقتی صحبت از نیروی کار می‌شود از افاغنه تعریف می کنن بخاطر منافع خود. آیا جزء خیانت اسم دیگری می‌شود روی این گذاشت یا نه؟ ثروت کارفرمایان که زمینه ساز آن همین مردم ودولت است .

  • پاسخ ایرانی

    اخراج افغان ها ازایران خواسته همه ملته آب و برق وگاز نداریم این همه افغانی توایران زندگی میکنن برق گاز مفدی فقربیکاری نبودواجاره سنگین همجاشده افغانی

    • پاسخ ساسان در پاسخ به ایرانی

      اینجوری اگر حساب کنیم چین ۲۵ برابر ایران نفوس دارد باید نه برق داشته باشد نه گاز و نه کار

    • پاسخ رسول در پاسخ به ایرانی

      اگه افغانستانی بره ت حاضری بری مرغ داری یا گاو داری کار کنی؟؟

  • پاسخ محمد علی کرمی

    ما این همه ناترازی در آب و برق گاز و مسکن و اشتغال داریم اینها چه می خواهند تو کشورمان پس کی اتباع بر می گردند به کشورشان

  • پاسخ اکبری

    من یک کارفرما هستم و نیروی فقط ایرانی می گیرم . چون احساس می‌کنم امنیت و آینده کشورم بخطر افتاده

    • پاسخ علی در پاسخ به اکبری

      آقای اکبری باسلام ودرود بیکران بر شما نازنین . ممنون از شما که هستید عزیزان چون شما اگر زمان جنگ هم بود جزو جان برکفان بودید الان هم این دید شما یعنی جان برکف نهادن برای به اعتیاد گرفتار نشدن جوان ایرانی.واجازه ندادن قوم غیر ایرانی به این خاک.بافتخار کلاه از سر برمیدارم وبه داشتن هموطن جانی چون شما می‌ایستم.

    • پاسخ رضا بیات در پاسخ به اکبری

      باسلام و درود به شما هم وطنی که برای مردم کشورت ارزش قائلی و مهمتر اینکه آینده نگری و درست پیش بینی کردی ،ای کاش همه مثل شما فکر میکردند وبرای پول بیشتر امنیت مردم و خانواده خود را به خطر نمی انداخت ،با آرزوی کمی تفکر

  • پاسخ رضا شرفی

    در یک کلمه اخراج بطور گسترده اتباع با زن و بچشون مانند بقیه کشورها مهمترین قدمی هست ک دولت پزشکیان برای بقا و حفظ منابع زیستی آب و برق و گازو نان و بهداشت و اموزش و حمل و نقل و بیکاری میتونه برداره

  • پاسخ ناسیونالیزم

    آیا کشور چین با جمعیت میلیاردی در فقر و فلاکت بسر میبرد یا با مدیریت توانسته دنیا را در قبضه خودش درآورد سرتا پای مدیریت مملکت مشکل داره جمعیت و نیروی فعال باعث رشد یک جامعه است

  • پاسخ دایناسور

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂چراما دورغ گفتن به خودمونو کنار نمیزاریم چرا اینقدر یک طرف هستیم مگه چند سال دراین دنیا زنده هستیم اینجور حرفها فقط وفقط یک معنی دارد اینکه همه فراموش کردیم خدای هم هست آخرتی هم هست فرشتهای خدا هم الان دارن میخندن به که فکر کردیم تا آخر زنده هستیم یادتان نیست همین بچه شیعیان افغانستانی در۸سال دفاع مقدس تیپی داشتن به نام تیپ ابوذر یادمان رفته که همین بچه شیعیان افغانستانی تیپی داشتن بنام فاطمیون که درراستای هدف انقلاب اسلامی ایران هزاران شهید تقدیم کردن یادمان رفته این همه ساختمان گاوداری دام پروری کشاورزی کوری آجرپزی وخیلی ازدیگرکارهای که برای ایرانیها قفل هست وهیچ گونه حاظرنیستن انجامش بدن انجامش دادن تا چرخ اقتصادی کشور عزیزمان بچرخه ودراین راچقدرکشته وزخمی دادن مگه این هارادرنظرنداریم اگر نداریم که ازحق خواهی خداوند متعال قافل هستیم بعد مگه چند ساله که این ها ازکشور مادرجداشده مگه درایرانی وفارس زبان بودنشان شک داریم انگلستان ملعون وقتی خطی خراسان بزرگ را ازایران جدا کردچون باپشتوزبانهای هندوتباران سازش کرده بودواسم قومش اوغان بود نامش را گذاشتن افغانستان اون هم که معنیش میشه دادوفقان بیاید جوری رفتارکنیم که درقیامت درنزد خداوند متعال سرافکنده نباشیم الان شغل‌های که افغانستانی ها درش کار میکنند رابه ايرانی ها پیش نهادبدین هیچ کدامشان حاظرنیستن درآن شغل برای یک روز کارکنندالبته حق دارن چون سال ها درس خوانده اندمن خودم دوستی دارم که الان بامن ۲سالی هست که حرف نمیزندچون بیکاربودبراش دریک گاوداری کار جورکردیم که ماهی ۲۵میلیون می دادن بابیمه باید کودهای زیر پای گاوها روجمع میکرد بعد اینکه فهمیده این کارو برایش جورکردیم هرچی که بلدبودبه ماگفت یعنی فوش داد😅😅😅😅😅به من میگفت حمال خودت وپدرتومادرتوهمی کس وکارت هست من برم گوه جمع کنم کارخودت واردات هست به منه سید فرزند پیغمبر رحم نکرد همه چیز گفت ورفت الان دوسال جواب سلام منونمیده وجالب اینکه هنوز بی کار است 😊😊😊😊😊

    • پاسخ محمد در پاسخ به دایناسور

      بر فرض مثال همه حرف شما درست ولی این دلیل نمیشه که کشورمان با این همه مشکلات دست وپنجه نرم می کنه ۳۰میلیون افغانی بریزن کشور ما،وشما با حرف های احساسی همگان رو بخای تحت تاثیر قرار بدی،شما نوعی طلبکارنه حرف می‌زنید، ما خودمون جان برکف زیاد داریم نیازی به شما نیست،شما اگه اهل جنگ و دفاع بودین از کشور خودتون دفاع می کردین .

  • پاسخ آرش مرادی

    با سلام با اینکه خودمم سعی در استفاده از نیروی کاری هموطن خودمو دارم ولی بیشترین ضربه رو از همین قشر خوردم اکثرا معتاد و یا دزد توقع های زیاد کم کاری و هزاران مشکل دیگه محل ما سیزده ساله افغانی ممنوع‌شده از اون زمان برکت هم رفته بازم اینو بگم خوب بد و همه جا وجود داره تا خودمون بهم رحم نکنیم انتظار از دیگران نداشته باشیم وقتی از سرچهارراه میری یه پیچ و مهره بگیری تا چهارراه بعدی با اختلاف شدید قیمتی مواجه میشی نمی‌گم فقط این پیچ و مهره هزاران اجناس دیگر را همین مردم به زور به حلقمون میکنن

    • پاسخ حسن در پاسخ به آرش مرادی

      شما خودت افغانی هستی یا ایرانی که از افاغنه منافع میبری وبا سفسطه و مغلطه سعی در توجیه کردن افاغنه داری و بدنام کردن ایرانی

  • پاسخ ایران جاویدان

    دعا کنید بین هند و پاکستان جنگ نشه وگرنه ۵۰ تا ۶۰ میلیون پاکستانی وارد ایران میشه با ۱۷ میلیون افغانی چه میشه

  • پاسخ ایران

    صف نانوایی ها همه شدن افغانی همشون ۱۰ یا ۲۰ تا نان بربری میگیرند من ایران یک دونه نان بربری به زور و سختی میتونم بگیرم

    • پاسخ راه خدا در پاسخ به ایران

      وقتی فرهنگ نداری نظر نده

  • پاسخ علی رزاقی

    هرکس از کوه و دشت می آید کارشناس می شود، کسی نیست بپرسد کدام فارغ التحصیل ایرانی در ساختمان سازی و کشاورزی و جاروکشی کار می کند که اتباع کارش را گرفته باشد. واقعیت این که ما مشکلات خود را همیشه به گردن خارجی ها می اندازیم یا اون مقصر است که ما را تحریم می کند یا این مقصر است که کار ما را گرفته است....

    • پاسخ علی در پاسخ به علی رزاقی

      آقای رزاقی یا شما وضعتون خوب هست وکارگری نکردید که بدونی کار وکارگری یعنی چی ،ویا از بطن جامعه خبر نداری چه خبره ،واقعا متاسفیم برای افرادی مثل شما ،که سطحی فکر می کنند.

    • پاسخ عارف در پاسخ به علی رزاقی

      عزیزم کدام ایرانی میاد سیمان جا بجا میکنه ایرانی اهیچ وقت دوست نداره کار سنگین انجام بده بعد میایید میگید اتباع اینجوریه اون جوریه

    • پاسخ رسول در پاسخ به علی رزاقی

      دقیقا

  • پاسخ ناشناس

    کشور چین با اون جمعیت میلیاربش اینهمه دقدقه ندارند،حالا تو ایران 4میلیون مهاجر هست که بیشترشون سرمایه گذارن, 40درصد مهاجران زن و بچه و پیرمرد و پیرزن هستن که هیچ تهدیدی برای اشغال شغل نیستند،لطفا کم کاری و نقص خودتان را به گردن مهاجر بیچاره نندازید،از چین و ژاپن یاد بگیرید،چین حتی قطعی برق هم ندارند

  • پاسخ حمید

    اخراج تمام افغانيها مجاز وغیر مجاز نداره همشون باید اخراج بشن بسه دیگه کار بار مردم ایران گرفتن خونه هارو گرفتن آب .برق. گاز. مفت استفاده میکنن امنیت کشور بگند کشیدن دیگه بچها مون جرأت اینکه برن توکوچه یا پارک ندارن از ترس افغانيها بسه دیگه همشون اخراج کنید

  • پاسخ حمید

    اخراج تمام افغانيها مجاز وغیر مجاز نداره همشون باید اخراج بشن بسه دیگه کار بار مردم ایران گرفتن خونه هارو گرفتن آب .برق. گاز. مفت استفاده میکنن امنیت کشور بگند کشیدن دیگه بچها مون جرأت اینکه برن توکوچه یا پارک ندارن از ترس افغانيها بسه دیگه همشون اخراج کنید

امارفا - آمارگیر رایگان سایت