- ۲۶ فروردین ۱۴۰۴
- 27 نظر
- دانلود آهنگ جدید
فوری: قانون تقسیم ارث ۱۴۰۴ عوض شد + نحوه محاسبه هر سهم
در قانون مدنی شرایط و مقررات ارث به طور کامل توضیح داده شده است؛ با این حال بسیاری از قوانین، برگرفته از قرآن و اسلام است.
به گزارش عرشه آنلاین ؛ موضوع برابری ارث دختر و پسر در ایران، بحثی پیچیده و چندوجهی است که از زوایای مختلف حقوقی، فقهی، اجتماعی و اقتصادی قابل بررسی است. در ادامه به بررسی ابعاد مختلف این موضوع میپردازیم:
۱. وضعیت فعلی:
طبق قانون مدنی فعلی ایران، سهم الارث پسر دو برابر سهم الارث دختر است.
این موضوع مخالف اصل برابری است و از نظر بسیاری از کارشناسان تبعیض آمیز محسوب می شود.
۲. طرح جدید مجلس:
در سال ۱۴۰۱، مجلس شورای اسلامی طرحی را تحت عنوان طرح اصلاح مواد ۹۰۷، ۹۰۸ و ۹۴۹ قانون مدنی با هدف ایجاد برابری در ارث بین فرزندان دختر و پسر به تصویب رساند.
این طرح هنوز به قانون تبدیل نشده است و برای لازم الاجرا شدن نیاز به تایید شورای نگهبان دارد.
۳. ادله موافقان برابری ارث:
موافقان برابری ارث معتقدند که همه افراد انسانی، اعم از زن و مرد، از حقوق مساوی برخوردارند و تفاوت گذاشتن بین آنها در مورد ارث تبعیض آمیز است.
آنها همچنین استدلال می کنند که برابر شدن ارث دختر و پسر به تقویت جایگاه زنان در خانواده و جامعه کمک می کند.
۴. ادله مخالفان برابری ارث:
مخالفان برابری ارث معتقدند که این موضوع با احکام فقهی اسلام مغایرت دارد.
آنها همچنین استدلال می کنند که برابر شدن ارث دختر و پسر به ضرر خانواده ها خواهد بود و ممکن است منجر به افزایش طلاق شود.
۵. راه حل های جایگزین:
برخی کارشناسان معتقدند که به جای برابر کردن ارث دختر و پسر، می توان راه حل های جایگزینی مانند افزایش حقوق زنان در زمینه های دیگر مانند مهریه و حضانت فرزندان را در نظر گرفت.
سهم الارث همسر در قانون جدید
در قانون جدید ارث که هنوز به طور کامل نهایی نشده است، تغییراتی در مورد سهم الارث همسر در نظر گرفته شده است.
قانون فعلی:
طبق قانون مدنی فعلی، سهم الارث همسر به دو دسته تقسیم می شود:
اگر متوفی فرزند داشته باشد: در این حالت، سهم همسر یک هشتم از اموال منقول (مانند ماشین، وسایل و غیره) و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول (مانند زمین و خانه) است.
اگر متوفی فرزند نداشته باشد: در این حالت، سهم همسر نصف اموال متوفی است.
قانون جدید:
در طرح جدید مجلس شورای اسلامی، سهم الارث همسر در هر دو صورت یکسان در نظر گرفته شده است:
چهاردهم اموال منقول و غیرمنقول متوفی به همسرش تعلق خواهد گرفت.
تفاوت ها:
مهمترین تفاوت قانون جدید با قانون فعلی این است که در هر دو صورت (چه متوفی فرزند داشته باشد و چه نداشته باشد) سهم الارث همسر یکسان است.
در قانون جدید سهم الارث همسر افزایش یافته است.
قانون جدید تقسیم ارث بین فرزندان طبق قانون مدنی
در ماده ۸۶۱ قانون مدنی، موجب ارث شامل ۲ امر میشود:
نسب: اقوام و خویشاوندانی که رابطه هم خونی با متوفی دارند، نسب نامیده میشوند.
سبب: به اقوام و خویشاوندانی که به طریق ازدواج دارای روابط فامیلی با متوفی هستند را نیز سبب مینامند.
از طریق رابطه نسبی فرزند دختر از طبقه اول ارث میبرد و سهم ارثیاش از پدر از اولویت بالایی برخوردار است. در این صورت اگر متوفی فرزندانی داشته باشد، هنگام تقسیم ارث به خویشاوندان دیگر در طبقات دوم و سوم ارثی نخواهد رسید. در نگاه دیگر به قانون جدید تقسیم ارث بین فرزندان طبق قانون مدنی، اگر متوفی ابوین نداشته باشد اما یک یا چند فرزند داشته باشید، تقسیم ارث بین فرزندان به صورت زیر خواهد بود:
اگر تنها وارث متوفی مادر، پدر، دختر و پسرش باشند، یک ششم ارث به پدر، یک ششم به مادر و بقیه (چهار ششم) بین دختران و پسران تقسیم میشود. به طوری که به پسران دو برابر سهمالارث دختران برسد.
اگر تنها وارثان متوفی مادر و پدر و یک دختر باشند، یک ششم ارث به پدر، یک ششم به مادر و سه ششم به دختر تعلق میگیرد و باقی مانده که یک ششم است، تقسیم بر پنج میشود. از این مقدار یک پنجم به پدر، یک پنجم به مادر و سه پنجم به دختر تعلق میگیرد.
اگر همه فرزندان دختر باشند، ماترک بین آنها به طور مساوی تقسیم میشود.
اگر تنها وارث متوفی مادر و پدرش با چند دختر باشند، یک ششم ترکه به پدر و یک ششم به مادر و بقیه که چهار ششم است، بین دختران به طور مساوی تقسیم خواهد شد.
اگر تعداد فرزندان، متعدد بوده و بعضی دختر و بعضی پسر باشند، پسر دو برابر دختر ارث میبرد.
اگر فرزند یک نفر باشد خواه پسر یا دختر، تمام ترکه به او میرسد.
در نهایت اگر وارث متوفی فقط یک دختر باشد و وراثت دیگری از طبقه اول یا زوج و زوجه وجود نداشته باشد، دختر متوفی تمامی ارث را از آن خود خواهد کرد.
تنها راهکار برابر کردن سهم الارث دختران و پسران
اگر شما هم به دنبال راهکاری برای برابری سهم الارث دختران و پسران هستید؛ وصیت تقریبا تنها راه احقاق حداکثری این مهم است.
در واقع با تنظیم یک وصیت نامه رسمی میتوانید سهم الارث به جای مانده از خود را قبل از فوت به صورت برابر بین دختر و پسر تقسیم کنید؛ البته فراموش نکنید که با این روش هم تمامی اموال به صورت برابر تقسیم نمیشود و فقط تا حد ممکن سهم الارث دختر و پسر نزدیک به هم میشود. با تدوین وصیت تا یک سوم اموال به صورت برابر و الباقی اموال طبق قانون به صورت دو سهم پسر و یک سهم دختر تقسیم خواهد شد.
جدا از این مورد که نسبتا از بدیهیات است؛ تنها مورد از استثنائات برابری سهم الارث طبق قانون را در این قسمت بررسی خواهیم کرد.
وصیت زیاده بر ثلث
اگر تعداد پسران کمتر از نصف تعداد دختران باشد (مثلا ۶ دختر و ۲ پسر) وصیت زیاده بر ثلث میشود و سهم الارث را میتوان به صورت برابر بین آنها تقسیم کرد. اگر وارثان مازاد بر ثلث را تنفیذ کنند، مانند حالت اول سهم الارث دختران و پسران برابر خواهد شد و چنانچه تنفیذ نکنند، وصیت تا ثلث معتبر خواهد بود و مطابق قانون تا حد ممکن سهم الارث دختران و پسران به هم نزدیک خواهد شد.
ارث در صورت عدم وجود فرزند
در قانون جدید ارث که هنوز به طور کامل نهایی نشده است، تغییراتی در مورد ارث در صورت عدم وجود فرزند نیز در نظر گرفته شده است.
قانون فعلی:
طبق قانون مدنی فعلی، در صورت عدم وجود فرزند، ماترک متوفی بین پدر و مادر و سایر وراث طبقه دوم (برادر و خواهر و …) به ترتیب زیر تقسیم می شود:
یک سوم به پدر و یک سوم به مادر
یک ششم به هر یک از برادران و خواهران
قانون جدید:
در طرح جدید مجلس شورای اسلامی، ترتیب تقسیم ارث در صورت عدم وجود فرزند به این صورت تغییر یافته است:
یک ششم به پدر و یک ششم به مادر
باقیمانده بین برادران و خواهران به طور مساوی تقسیم می شود.
تفاوت ها:
مهمترین تفاوت قانون جدید با قانون فعلی این است که سهم پدر و مادر در ارث کاهش یافته است.
در قانون جدید سهم برادران و خواهران افزایش یافته است.
روش تقسیم ارث بین فرزندان
تقسیم ارث بین فرزندان
در قانون مدنی شرایط و مقررات ارث به طور کامل توضیح داده شده است؛ با این حال بسیاری از قوانین، برگرفته از قرآن و اسلام است. در ابتدا فرزندان متوفی که جزو وراث طبقه اول (درجه یک) هستند، از ارث برخوردار میشوند. همانطور که پیشتر اشاره شد، پسر دو سهم و دختر یک سهم میبرد.
در قانون مدنی افرادی که میتوانند از شخص متوفی ارث ببرند به سه گروه یا طبقه، دسته بندی شدهاند. لازم به ذکر است اگر خویشاوندی در گروه بالاتر وجود داشته باشد، طبقه پایینتر نیز از ارث محروم میشوند. برای تقسیم ارث، فرزندان باید فرزند مشروع متوفی باشند؛ زیرا بر اساس قانون فرزندان نامشروع از ارث محرومند.
سهم الارث دختر و پسر از مادر
مدتی است که این سوال به یکی از پرسشهای متداول تبدیل شده و بسیاری از افراد قصد دارند، بدانند که طبق قانون جدید سهم الارث دختران و پسران از مادر متوفی خود چه مقدار خواهد بود. جالب است بدانید که در تقسیم سهم الارث بین پدر و مادر تفاوتی وجود ندارد. یعنی در هر صورت سهم پسران دو برابر سهم دختران است.
فرمول تقسیم ارث بین دختر و پسر
یکی از فرمولهای تقسیم ارث بین دختر و پسر به صورت زیر است:
۱. ابتدا باید ارث وارث فوت شده را محاسبه کنید.
۲. سپس ارث بر اساس شرایط موجود تقسیم میشود. به طور معمول، در بسیاری از کشورها، اگر فوت کننده هیچ وصیتی نداشته باشد، ارث به صورت متساوی بین پسران و دختران تقسیم میشود. اما در برخی موارد قوانین محلی یا اسلامی ممکن است تحدیدی برای تقسیم ارث مشخص کند.
۳. در برخی موارد، قوانین ممکن است مشخص کند که دختران یا پسران حق تقاسم یا تقدیر از ارث را ندارند و املاک و اموال به تسویه مستقیم میرسد.
اگر وراث متوفی پدر و مادر و چند دختر باشند، سهم پدر و مادر هر کدام یک ششم سهم دختران چهار ششم است. اگر وراث متوفی پدر و مادر یا یکی از این دو باشد و ما بقی پسر و دختر باشند، سهم پدر و مادر هر کدام یک ششم و و مابقی به نسبت دو به یک (پسر دو برابر دختر) بین پسر و دختر تقسیم میشود.
قانون جدید ارث برادر و خواهر
در نظام حقوقی ایران تقسیم ارث با توجه به شرعیت و قوانین ایران انجام میشود. طبق تقسیم بندی قانون ارث در درجه اول به پدر، مادر، فرزندان و نوادگان میرسد و در درجه دوم به خواهر و برادر میرسد. رد صورتی که متوفی دارای فرزند نباشد و پدر و مادر در قید حیات نداشته باشد، ارث فرد به خواهر برادرش میرسد.
سهمالارث برادران و خواهران:
برادران و خواهران ابوینی (پدر و مادری): در صورتی که فرد متوفی دارای پدر و مادر و فرزند نباشد، ارث به خواهر و برادران تنی خود میرسد.
برادران و خواهران ابی (پدری) یا امی (مادری): در صورتی که متوفی خواهر برادر تنی نداشته باشد ارث به خواهر برداران ابی یا امی میرسد.
یکی از موارد مهم در تقسیم ارث بین خواهر و برادران این موضوع است که سهمالارث برادران ۲ برابر خواهران است.این موضوع توسط قانون بنا شده و حق اعتراضی جای نمی گذارد، مگر به این دلیل که بیش از سهم خود ارث را برداشته باشند.
میزان سهم الارث اولاد اولاد (نوه)
آنچه مسلم است این است که اولاد اولاد (نوه) در طبقه اول قرار دارد ولی در صورتی ارث می برد که متوفی فرزندی نداشته باشد. در این صورت اولاد اولاد (نوه) قائم مقام اولاد می شود و با هر یک از ابوین (پدر و مادری) که زنده باشد ارث می برد.
اولاد (فرزند) پسر یعنی فرزندان پسر متوفی دو برابر اولاد فرزندان دختر متوفی ارث می برند. حتی اگر اولاد اولاد متوفی پسر باشد اگر به واسطه مادر با متوفی قرابت پیدا کرده نصف نوه ای که از پدر با متوفی قرابت پیدا کرده ارث خواهد برد. اما در میان خودشان وقتی به قائم مقامی از پدر و مادر خود ارث بردند، پسران قائم مقام دو برابر دختران قائم مقام ارث می برند
لطفا نظر خود را بنویسید
چرا در حقوق ارثی زن از مرد مطابق با قوانین اسلامی زن سهم نمی برد ؟ یک هشتم و یا یک چهارم حقوق .
دوبرابر بودن سهم پسر مربوط به قدیم بوده و قدیم شرایط فرق می کرده و پسران جانشین پدر بوده اند. اما امروزه پسران اصلا پیدایشان نیست و غمخوار پدر و مادر دخترانشان هستند یهو سر ارث قسم کردن می آیند دو برابر می گیرند و آبروی پدر و مادر را هم می برند این قانون اگرچه در قرآن است ولی ما قوانین ثانویه هم داریم. افزایش مهریه هم راه حل درستی نیست. این همه جوان بدبخت کرده اید بس نیست. تازه زنان عفیفه مهریه خود را می بخشند و هرگز به خاطر مهریه شوهر خود را به عذاب نمی اندازند واقعا قانون تصویب شده را ابلاغ کنید
اگر نفقه و مهریه را هم حذف کنند، به براری جنسیتی نزدیک می شویم!!؟ چطور مسولیت مالی خانواده به عهده مرداست، اما حتی ارث بدرد بخوری به او نمی رسد که خانم و فرزندان خود را تعمین کند!؟ واقعا شریعت را نفهمیده اید!!
مهمترین تغییری که باید انجام بشه ارث بردن نوه از پدر بزرگ خود هست واقعا غیر منطقی هست وقتی پدر قبل از پدر بزرگ فوت کنه به فرزندش هیچی نمیرسه ، این چیزها باعث اختلاف در خانواده میشه و شده دیدم که یکی از دوستان خودم از نظر مالی بسیار احتیاج داشتن به این ارث ، اما چون پدرش زودتر از پدر بزرگش فوت کرده بود هیچی بهشون نرسید ، مورد بعدی تساوی حقوق زنان با مردان هست ، نمیدونم چرا وقتی حرف از پول و اموال میشه خانمها توقع دارند با آقایان یکسان ارث ببرند در صورتی که وظیفه مخارج زندگی رو دوش پدر خانواده هست در ضمن در کشورهای جهان که قانون به یکسان بین خانمها و آقایان سهم در نظر گرفته در مابقی موارد و وظایف هم خانمها با آقایان مشترک هستند خب قانون بگذارید خانمها هم سربازی بروند چرا نباید بروند ؟ مگه سربازی فقط مختص آقایان هست خیلی از وظایف اتفاقا از دست خانمها بهتر بر میاد صدها چیز دیگه هم هست که اینجوری باید خانمها هم مثل آقایان توش سهیم باشند ، در مواقع سخت که میرسه خانمها میگن ما ضعیف و نحیف هستیم اما به وقت پول و مال و اموال و حق و حقوق میخوان برابر در نظر گرفته بشه ، در ضمن حق اولاد در اسلام به پدر هست همینطور مابقی قوانین شرعی ، لطفا دیگه اسلام را زیر سوال نبرید ، همینطوری خانمها مهریه و نفقه دارند و حضانت فرزند تا ۷ سالگی هم با خانمها هست اینها کجاش بی عدالتی هست ؟ بچه بعد از ۷ سالگی پیش پدر میره تا ۱۵ سالگی که خودش انتخاب کنه پیش کدام والدین بماند در قانون و حق و حقوق ازدواج و طلاق کاملا نفع خانمها در نظر گرفته شده ، مثلا مهریه باید به خانمی تعلق بگیره که سالها زندگی کرده و زحمت کشیده برای اون زندگی و سنی ازش گذشته نه خانمی که هیچ زندگی نکرده ، لطفا این قوانین رو درست کنید
سلام .چرا باید دختری که ازدواج نکرده .موقع ارث گرفتن باید نصف سهم ببره.بعد پسره هم ازدواج کرده عروسیش پدر گرفته دوبرابر دختر ببره.
لحاظ نشدن وضعیت خانم های مجرد، یکی از مهمترین مسائل قابل تامل در بحث میزان ارثیه است. سبک و شرایط زندگی امروز به طور کلی با صدر اسلام متفاوت است. امروز خواسته یا ناخواسته زن و مرد هر دو موظف و غالباً ناچار به اشتغال و کسب درآمد هستند پس موضوع نان آور خانواده بودن در هر دو جنس وجود دارد. نگهداری از والدین و تقبل این مسئولیت دیگر صرفا بر عهده پسر نیست و آنچه بیشتر به چشم می آید قبول این مسئولیت توسط دختران است. موضوع بسیار مهم دیگر هزینه زندگی و مخارج متعارف زنان است. در خانواده های گسترده و زندگی عشیره ای و مشابه آن ، کلبه هزینه ها و خرج زندگی پدر ،مادر ، جد، جده و خواهر مجرد و حتی سایر زنان درون خانه مثل عمه یا خاله یا دختران و کودکان نسبی بی سرپرست نیز توسط پسر خانواده (معمولاً پسر ارشد) پرداخت می شد. اما امروز این وضعیت ملغی است. دختران مجرد خانواده نیز زندگی مستقل دارند و خودشان هزینه های زندگی خود را تامین می کنند. و البته ده ها مورد دیگر هم در این بحث وجود دارد که نیازمند تأمل و بررسی جدی است تا حق کسی به ناحق پایمال نشود. بسیاری از احکام شریعت تحت عنوان ثانویه تغییر کرده و به روز شده آمد و موضوع سهم الارث نیز از همین موارد است.
عزیزم احکام خدا حتما حکمتی دارند، درست است در ارث همه برابر نیستند و سهم الارث افراد متفاوت است ولی ما اولا اعتقاد داریم که خدا عادل است دوما حتما حکمتی دارد و سوما قانون خدا غیر قابل تغییر است. اگر قرار به اعتراض باشه پس پسرها و مردها هم می تونند اعتراض کنند که مثلا چرا باید زن مهریه داشته باشد؟!!! چرا باید مرد نفقه خانواده رو پرداخت کند؟!!! چرا زن در زندگی مشترک همانند مرد کار نکند و شریک هزینه های زندگی نود مگه مر چه گناهی کرده که او کار کند و دیگران بخورند؟!! حتی اگه زن هم کار بکنه هیچ وقت حاضر نیت در زندگی مشترک همانند مرد سهیم باشد؟!!! پس بهتر است گول یه عده نفهم را که می خواهند مردم را از دین گریز بکنند نخوریم
کاش یکی باشه مستقیم و رو در رو ب سوالات بنده جواب منطقی و علمی میداد و بنده با دلایل منطقی ثابت کنم ک نقض حقوق زن و یا عدم سهم الارث از پدربزرگشون ک اولادِ اولاد بعداز فوت پدر نمیبرند رو اثبات کنم نمیدونم چرا اقایون ب این نقضها اعتنا نمیکنن و وقعی نمینهند آقایون گفتم چون در راس تدوین و بازنگری قانون اقایون هستند
قانون وقتی فرزند زودتر از پدر فوت بکنه ارث به فرزند پسر نمی رسد اشکال دارد
چرا نفقه برعهده مرد باشه؟ جهت برابری بین زن و مرد پیشنهاد می شود هر کس سهم خود را بالمناصفه در نفقه بپردازد مثل کشورهای پیشرفته عمل کنیم
سلام این قانون که پسر دوسهم ببرد دختر یک سهم ناعادلانه است و باعث ایجاد نارضایتی و اختلاف شده خانمها همیشه در همه جا بهشون ظلم شده نفقه و مهریه به چه درد میخوره کی داده کی گرفته شده قضیه نقد رو ول کن نسیه رو بچسب هست.بااین قانون طلاقها بیشتر و بیشتر میشود به هوای گرفتن مهریه اما اگر تقسیم ارث یکسان باشد این مشکلات هم کمتر میشود ما به این قانون راضی نیستیم و اعتراض داریم لطفاً برابر بشه
زن مهریه دارد نیازی به زیاد شدن ارثش نیست ولی پسرو دختر باید تقسیم ارثشان مطابق تحول جامعه به روز شود اگر قدیم پسر دوبرابر ارث میبرد چون مخارج زندگی بردوشش بود اکنون دخترها وزنان نیز باید مخارج زندگی را تامین کنند پس نیاز است سهم الارث پسر ودختر به نسبت مساوی باشد تا عدالت برقرار شود من حقوقدان نخبه به این امر معتقد هستم که قانون ارث به روز شود زمانی سهم ارث زن بالا رود که مهریه حذف شود
قوانین ارث باید اصلاح بشه چون منصفانه نیست و یکی از بدترین ان اینه که وقتی یکی از فرزندان متوفی قبلا فوت کرده باشه دیگه ارثی به خانواده اون فرزند که در اصل محتاج تر از بقیه وراث هستن تعلق نمیگیره واقعا نمیشه هیچ جوره این اجحاف رو درک کرد
سلام مادرم یه دایی داره که ازدواج نکرده و فرزندی ندارد پدر و مادر خواهر و برادر دایی مادرم فوت کردن یعنی یک برادرش که (۳)فرزند داره یک دختر دو پسر یک خواهر سه پسر ویک خواهر دیگر دوپسر وچهار دختر حالا سهم ارث چطور تقسیم میشه مال اموال فوت شده دوتاخونه آپارتمان نوساز ویه مغازه وپول نقد هستش ممنون میشم نظر بدین
بعضیا مخالفن😳؟؟؟واقعا چرا یک دختر باید نصف برادرش ارث ببره ،گذسشت زمانی که پسر خرج پدر ومادرشو میدا،الان دختر هم پدر رو و هم مادر رو جمع میکنه رسیدگی میکنه ،از ۷ هشت سالگی هم نصف کار خونه رو میکرده واقعا این قانون امروز کاربردی نداره،،الان بعد از ازدواج هم دختر رسیدگی میکنه به پدر ومادر،،پسر که زنش نمیذاره پدر و مادرشو جمع کنه ۲ برابر هم ارث ببره ستمه
بزرگترین ایراد ارث بعد از سهم دختر اینه که اگر پسر یا دختر بمیرن زودتر از پدر ومادرشون نوه ارث نمیبره واقعا مزخرفه،،خاله های من به ما ارث ندادن،بعد مرگ مادرشون،،یک روز که منو دیدن میخواستن طبق معمول روبوسی کنن خودمو کشیدم عقب ،و گفتم ما بهم محرم نیستیم بعد مرگ مادرم محرم نبودیم من نمیدونستم وقتی ارثی از مادرو پدر مادرم به من نمیرسه یعنی نسبتی نداریم دیگه،سهم مادر ما هاپولی شد
سلام اگر دختری از مادر وکالت کاری بگیرد و تمام اموال مادر را به اسم خود بزند از نظر قانون صحیح است
قانون تقسیم ارث زمانی که یکی از فرزندان از مادر که سواد ندارد و وکالتی بلا عوض میگیرد و در حیات او سهم مادر را بدون اطلاع برادرا و خواهر خود بنام خود میزند چه قانونبست که تبصره ندارد این قانون که اجرا نمی شود وقتی وکالت بلا عزل گرفته شده است قانون هست در صورتی که۰۰۰۰۰۰۰
اگر پدر قبل از مردنش فرزندش فوت کند آیا ارث به آن طعلق می گیرد
قانون تقسیم ارث زمانی که یکی از فرزندان از مادر که سواد ندارد و وکالتی بلا عوض میگیرد و در حیات او سهم مادر را بدون اطلاع برادرا و خواهر خود بنام خود میزند و بعد از فوت مادر کاری نمیشود کرد. این قانون که اجرا نمی شود وقتی وکالت بلا عزل گرفته شده است قانون هست در صورتی که وکالت بلا عزل ان را بی ارزش میکند
قانون سهم الارث را برگردانید به قبل از انقلاب . که زن و مرد برآبر بودند یک عده مرد نشستند قانون ها رو به نفع خودشان نو شتند بعد گفتند اسلامی هست و ما بر مبنای اسلام نوشتیم مگه زنهای امروز همون زنهای زمان اسلام هستند ؟همه با سوا.د و با تلاشند . اونوقت یک زن تحصیل کرده را با یک مرد معتاد در. یک سطح قرار می دهند.
تقسیم ارث بین خواهر و برادر چه ربطی به طلاق زن و شوهر داره ؟ مگر اسلام مخالف ارزش گذاشتن به زنهاست که گفته می شه خلاف نظر اسلامه که خواهر و برادر ارث برابر ببرند، مگر ارزش زن نصف مرد هست در حالی که زاینده ی مردان همون زن ها هستند
سلام من ۱۵سال پیش طلاق گرفتم بچه هام یک پسر ویک دختر یودن پیش خودم بودن حتی ای مدت رایانه شان پدرشان یرده بعد پسر ۱۸سالش بود از ارتفا افتاده از آپارتمان افتاده الان پدرش دمبال کازش که پول خونش بگیره پدر از روزی طلاق گرفتم تا امروز ای پدر بچه هاش ندیده حتی کوچکترین هزینه ای نکرده برای ای بچه ها ۳ماه هم تو کمابود مه تمام زندگیم فروختم خرج ای بچه کردم خوب نشد که نشد اخرش فوت کرد الان انحصار وراثت کردن تو نوشته مادر یک سهم پدر دو سهم دارد منم واقعا نمیدونم چجور قانونی هست وقتی مه حضانت نامه داداگاه دارم پدری که هیچ وضیفی خودش نمیدانه چطور باید پول خون بچه ای منه بخوره اصلا خدا شاهد میگیرم برای خودم نیست بگین این برای خودش تلاش مکنه پولی بیشتر گیرش بیاد ولی خیلی ناراحتم مکنه مه با بدبختی بچه بزرگ کردم الان او بیاد پول مفتی بخوره اصلام براش مهم نیست حتی بعد ازفوت ای پسرم پدرش تا چهلمش تمام نشد خبری ازش نبود چهلم که تمام شد مراسم بخدش امد جلو
بدتر از قانون ارث ایران وجود نداره وقتی دخترها الان خیلی هاشون مجرد موندن چون پسرها تن به ازدواج نمیدن چرا بازم باید نصف یه پسر ارث ببره این دخترها در آینده اگر نتونن به درآمد خوبی برسن نه شوهری دارن که حمایت شون کنه و نه ارثیه مکفی داشتن و به هزار راه خلاف و فحشا ممکنه کشیده بشن تا بتونن شکمشون رو سیر کنن ،نمونه ش دختری بود که سابقا تو طبقه همکف مجتمع ما یه خونه ی کوچیک که اصلا نور نداشت اجاره نشین بود نه شوهر داشت و نه پدر و مادری یه بار باهاش حرف زدم خون گریه میکرد میگفت برادرهام هیچکدوم هیچ کمکی بهم نمیکنن از ارث پدر و مادرم هم چیزی دستم رو نگرفته و شغلم هم کفاف زندگیم رو نمیده و تو خرج زندگیم و اجاره خونه ی این لونه تنگ و نمور و تاریک موندم ، آخر سرم رفت دبی زندگی کنه که خب مشخصه برای چی دخترهای مجرد میرن اونجا با اینکه این دختر تا اینجا بود دختر خوبی بود و هیچ رفتار زننده ای ازش دیده نشد !! قانون مسخره ی دیگه ی ارث هم ارث بردن پدر و مادر از بچه شون هست حتی اگر بچه شون خودش صاحب اولاد باشه ولی وقتی اون پدر بزرگ و مادربزرگ بمیرن این نوه ها هیچ ارثی ازشون نمیبرند حتی نه در حد همونی که پدربزرگ و مادربزرگ از پدر متوفی شون ارث برده بودند !!!!!
عزیزم احکام خدا حتما حکمتی دارند، درست است در ارث همه برابر نیستند و سهم الارث افراد متفاوت است ولی ما اولا اعتقاد داریم که خدا عادل است دوما حتما حکمتی دارد و سوما قانون خدا غیر قابل تغییر است. اگر قرار به اعتراض باشه پس پسرها و مردها هم می تونند اعتراض کنند که مثلا چرا باید زن مهریه داشته باشد؟!!! چرا باید مرد نفقه خانواده رو پرداخت کند؟!!! چرا زن در زندگی مشترک همانند مرد کار نکند و شریک هزینه های زندگی نود مگه مر چه گناهی کرده که او کار کند و دیگران بخورند؟!! حتی اگه زن هم کار بکنه هیچ وقت حاضر نیت در زندگی مشترک همانند مرد سهیم باشد؟!!! پس بهتر است گول یه عده نفهم را که می خواهند مردم را از دین گریز بکنند نخوریم
قانون ارث فقط مشکلش اینه که فرزندی که از والدینش زودتر فوت کنه اگه بچه هم داشته باشه بچه هاش از پدر بزرگشان ارث نمی برن در صورتی که نوه از وراث درجه اولیه خیلی بی عدالت یه که بچه های فرزند فوت شده شاید وضعیت مالی خوبی نداشته باشن ولی ببینه ارثی که به پدرشون می رسیده به عمه و عموهایش میرسه این تقدم و تأخر فوت باید حذف بشه و اگه فرزند فوت شده بچه داشته باشه سهم ارث اون به بچه هاش برسه
در مورد متوفی که قبل از پدر فوت شده و فرزندان متوفی هیچ ارثی از حق پدری از پدر بزرگ نمی برند کاش توضیح می دادید که بچه یتیم از سهم لارث پدرش محروم می شود کاش یه قانونی باشه