- ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
- 13 نظر
- دانلود آهنگ جدید
نرخ جدید بنزین همه را غافلگیر میکند؟
از آبان ۱۳۹۸ تاکنون با وجود تورم موجود و افزایش چندین برابری قیمت کالاهای اساسی، این نرخها همچنان ثابت مانده است.
تابناک نوشت: چند وقتی است که بازار گمانه زنیها درباره تغییر قیمت بنزین حسابی داغ شده است. صحبتهای مسئولین درباره هزینه بالای تامین سوخت و روند افزایشی آن به دلیل غیر واقعی بودن قیمتها احتمالات درباره گرانی سوخت را هم بیشتر کرده است.
البته وزیر نفت و معاون او به تازگی گفتهاند که برنامهای برای افزایش قیمت سوخت ندارند. با این وجود، اما نگرانی همچنان ادامه دارد. ضمن اینکه مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس پیشتر از احتمال 3 نرخی شدن بنزین سخن گفته بود.
اما حالا رییس کمیسیون انرژی این ادعا را کاملا رد میکند. موسی احمدی در گفتوگو با بازار تاکید میکند که ۳ نرخی شدن بنزین معنایی ندارد، اما شیوه توزیع یارانه سوخت هم منطقی نیست.
او در ادامه گفتوگو تاکید میکند برنامههای دولت برای منطقی کردن یارانهها و توزیع هدفمند بعدها اعلام خواهد شد.
احتمال اختصاص سهمیه به هر نفر جدیتر شد
هر چند که رییس کمیسیون انرژی مجلس هیچ توضیح بیشتری در مورد زمان و نحوه اجرای طرحهای مربوط به تغییر شیوههای تخصیص یارانه ارایه نداده، اما به نظر میرسد که اختصاص سهمیه بنزین به هر کد ملی جدیتر از گذشته از سوی مسولین کشور دنبال میشود. ضمن اینکه نمایندگان مجلس خود بیشتر موافق اجرای این طرح هستند. گفته میشود برخی از نمایندگان و کارشناسان بر این باورند که به هر نفر باید ۲۰ لیتر در ماه سهمیه تعلق گیرد. برخی نیز ۳۰ لیتر در ماه یعنی روزی یک لیتر بنزین به هر کد ملی تاکید دارند و برخی نیز این مقدار را کم میدانند و میگویند باید به مناطق کمتربرخوردار سهمیه بیشتری اعطا شود. در این روش دارندگان سهمیه که خودرو نداشته یا مصرف کمتری دارند میتواند سهمیه سوخت خود را متقاضیان آن عرضه کنند.
نرخ آزاد: ۳۰۰۰ تومان برای هر لیتر بنزین مازاد بر سهمیه
از آبان ۱۳۹۸ تاکنون با وجود تورم موجود و افزایش چندین برابری قیمت کالاهای اساسی، این نرخها همچنان ثابت مانده است. البته گاهی شایعاتی درباره تغییر آنها یا اضافه شدن نرخ سوم (سه نرخی شدن) منتشر شده، اما همواره توسط مسئولان تکذیب شده و دولت چهاردهم اعلام کرده که مردم برای افزایش قیمت بنزین غافلگیر نخواهند شد.
سه نرخی شدن بنزین چیست؟
مدل «سه نرخی» به معنای عرضه بنزین در سه سطح قیمتی متفاوت است:
۱. نرخ یارانهای: مخصوص مصرف پایه هر خانوار یا خودرو که در حال حاضر قیمت هر لیتر بنزین یارانهای ۱۵۰۰ تومان است. هدف این نرخ، حمایت از اقشار کمدرآمد است.
۲. نرخ نیمهآزاد یا نرخ دوم: برای میزان مصرفی که بالاتر از سهمیه پایه است، اما همچنان در محدودهای که مصرف منطقی تلقی میشود. این نرخ میتواند حدودی بین نرخ یارانهای و نرخ آزاد باشد. در حال حاضر قیمت بنزین نیمه آزاد ۳۰۰ هزار تومان برای هر لیتر است.
۳. نرخ آزاد یا نرخ سوم: بدون محدودیت و با قیمتی بالاتر از قیمت بنزین نیمه آزاد. این نرخ برای مصرفکنندگان پرمصرف، تجاری، یا کسانی است که سهمیه ندارند یا از کارت سوخت استفاده نمیکنند.
هدف اصلی از چنین ساختاری، مدیریت مصرف سوخت، کاهش قاچاق، هدفمندسازی یارانهها و نیز تفکیک بهتر بین مصرف ضروری و مصرف لوکس است، اما اجرای این مدل نیازمند زیرساختهای اطلاعاتی، سامانههای نظارتی، و اعتماد عمومی بسیار بالاست؛ در غیر این صورت میتواند زمینهساز فساد، رانت یا نارضایتی گسترده شود.
در مجموع با تأکید دوباره وزارت نفت به نظر میرسد در شرایط فعلی دولت تصمیمی برای سهنرخی کردن بنزین یا افزایش قیمت بنزین سهمیهای ندارد.
لطفا نظر خود را بنویسید
الان چندساله همه چیزچندبرابرشده ولی کارمزدجایگاه داران تغیری نکرده ودارندضررمیدهند
گرون کنین کمی اقتصاد بهتر بشه ۳ هزار تومن واقعا کمه لیتری مخصوصا برای کشوری که اقتصادش ضعیفه از یکی شنیدم کشور های خارجی برای یک باک پرکردن ماشین ۸ میلیون میدن پشمام ریخت خداوکیلی ایران ارزونه خیلی با این اقتصاد خراب
جناب دکتر اقتصاد درسته بنزین تو کشور های خارجی گرونتر از ایرانه ، ولی درآمد و حقوق کارگر و کارمند هم در کشورهای خارجی خیلی بالاست ، مثلادر ایران حقوق معلم به طور متوسط کمتر از ۲۰ میلیونه ، ولی در کشور عمان ۱۰۰۰ ریال عمان معادل ۲۵۰ میلیون تومنه ، یا در آلمان حداقل حقوق کارگر ساده ۳۵۰۰ یورو معادل ۳۵۰ میلیون تومنه ، یا در ترکیه حداقل حقوق یه رفتگر ساده شهرداری ۱۲۰ میلیون تومن ایرانه ، یا در آمریکا حقوق یک معلم و کارگر بیش از ۸۰۰ میلیون تومنه ، اگه باور نمی کنی برو تحقیق کن . ایران هم در آمدو به سطح جهانی برسونه ، بعد قیمت بنزین و هم جهانی کنه ، اینو همه قبول می کنند . الآن پول ایران در بین ۲۰۰ کشور جهان بی ارزش ترین پول جهانه .
حقوق ودستمزد نسبت به دلار افزایش پیدا کنه بنزین گرون بشه ولی با این وضعیت درامد و حقوق لیتری۳ تومان هم زیاده.اخه کسی که ماشین داره فقط بنزین نیست قطعات یدکی هم خیلی گرون شده
درسته بنزین گرون نشده ولی قیمت همه چی چند ده برابر شده از سال ۹۸ . وقتی به قیمتهای سال ۹۸ نگاه میکنی فکر میکنی ۵۰ سال گذشته .
اون هایی که میان نظر میدن اول از خودشون بپرسن اون هایی که در خارج از کشور زندگی می کنن درامدشون چگونه هست اون ها دارن به دلار پول میدن نه به ریال نیاین حرف مفت بزنین
گران بشه مشکلی نیست در زمانی که حقوق دستمزد هم بالا بره یعنی طرف کارمنده طرف جزو افشار متوسط و رو به پایین جامعه هست توان پرداخت شو داشته باشه نه اینکه فقط میگم گران بشه درست نیست ماشین درست و کم مصرف . حقوق و دستمزد طبق تورم سالیانه بده به مردم گرون کن والا حرف زدن و مردم را زیر بار تورم افسار گسیخته بردن هنر نیست دقیقا مثال طرف سوار اسب هست به پیاده میگه بدو بیا .. فقط بلدن به مردم فشار بیارن
مردم ازتورم درحال خفه شدن هستنددیگربنزین که تولیدداخل کشوراست گران شودتورم بالامیرودوزندگی برای ملت سخت میشود!!! اگرمیتوانیدجلوی قاچاق بنزین درمرزهارابگیرید!!!!
از بنزین بکشید بیرون هزاران راه دیگه برای افزایش درآمدهای دولت هست تا اختلاس دون و رانت دون پر بشه!ناراحتید مصرف بالاست راه درست بدون نقطه بحرانی و کور درست کنید که ترافیکهای مصنوعی درست نشه یا عوارض ماشین با کیفیت را ببارید پایین تا ماشین با مصرف یک دهم وارد ایران بشه..
جان مادرتون یه خورده به فکر ماراننده های اسنپ هم باشه ازکجا بیاریم بااین کرایه های کم
بجای گران کردن بنزین بفکر خودروهایی باشید سوخت کمتری مصرف بشه یا با برق کار کنه
سلام مطمئن باشید بنزین صدتومن حتی اضافه شودتمام کالای موردنیاز مردم چندبرابرگران خواهندشدچون نظارتی درکارنیست قیمت یک بسته سیگارالان درشهر۱۵هزاراختلاف قیمت دارددرفلان خیابان یک قیمت ودرخیابان دیگرقیمتی دیگروحتی به تعزیرات زنگ زدم یک ساعت سرکار بودم ومغازه دارمیخندیدوکسی نیامداگرگشتن گناه نبودطرفو میکشتم
با درود نرخ نیمه آزاد سیصد هزار تومن ؟ یعنی یکی که میره سفر از شمال به جنوب در رفت بنزین سهمیهایش تموم میشه وقتی برمیگرده اگر سی لیتر بزنه باید نه میلیون تومن برای نصف باک بده ؟ این کجاش منطقی و درست است ؟!!!!!!! با کدوم منطق این رو نرخ گذاری کردن ؟ حکایت تغییرات قوانین در ایران برای جلوگیری از سو استفاده شده حکایت گنه کرد در بلخ آهنگری به شوشتر زدند گردن مسگری هست. مگر مردم عادی قاچاق میکنن یا سو استفاده میکنن ؟ سرویس ادارات رو حذف کردن در زمان احمدی نژاد و بار حمل و نقل رو کاملا انداختن روی دوش مردم با این کار و گرون کردن سفرهای بین شهری، حالا میگن مردم زیاد مصرف میکنن ؟! عجب !!!!!